Κείμενο : Ηλέκτρα Αντωνιάδου   Φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

1.590 χιλιόμετρα. 17 μέρες πορεία και 6.372 ευρώ μέσω χορηγιών για τη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη. Αυτό είναι το επίτευγμα δύο Γερμανών, του Τόρστεν Ρε και του Γιόχεν Χαρντ, που κατέφτασαν χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με τα ποδήλατά τους από το μακρινό χωριουδάκι Ζίμερσμπαχ του κρατιδίου της Έσσης στην κεντρική Γερμανία, για να παραδώσουν τη χρυσή επιταγή καλοσύνης στο Χαμόγελο του Παιδιού, στα πλαίσια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι δύο ακάματοι ποδηλάτες ξεκίνησαν τη μακρά πορεία τους στις 25 Αυγούστου και την ολοκλήρωσαν χθες 13 Σεπτεμβρίου, εισερχόμενοι θριαμβευτικά από την πύλη Εμπορίου της Δ.Ε.Θ., όπου και τους έγινε ενθουσιώδης υποδοχή, συνοδευόμενοι από 20 περίπου μικρούς ποδηλάτες του ποδηλατικού ομίλου «Βέλος» όπως και από μέλη της ποδηλατικής ομάδας «Greece by Cycle». Κατόπιν, το χαρούμενο πλήθος κατευθύνθηκε εντός του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης, όπου έγινε η συμβολική παράδοση του ποσού των 6.372 ευρώ στους ανθρώπους του Χαμόγελου του Παιδιού που ανέμεναν τους «δίτροχους» χορηγούς τους, παρουσία της συντονίστριας του Χαμόγελου του Παιδιού Βορείου Ελλάδος Ιωάννας Μακρή, του διευθύνοντος συμβούλου της Helexpo – ΔΕΘ Κυριάκου Ποζρικίδη, του αναπληρωτή διευθυντή της Δ.Ε.Θ.  Αλέξη Τσαξιρλή και του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ.

Το πρόγραμμα των δύο ποδηλατών περιλάμβανε δεκαπέντε ημέρες ποδηλασίας 6-7 ωρών ανά ημέρα και δύο ημέρες ανάπαυσης. Η ποδηλατική διαδρομή οδηγούσε μέσω Γερμανίας, Αυστρίας, βόρειας Ιταλίας -διάσχισης των Άλπεων- αναχώρησης με πλοίο από τη Βενετία και άφιξης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και εντός Ελλάδας συνέχιζε μέσω Ιωαννίνων, Τρικάλων, Λάρισας και Κατερίνης.

Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα οι Τόρστεν Ρε και Γιόχεν Χαρντ ονόμασαν «Περιοδεία Ελπίδας για ένα Χαμόγελο» («Hope for a Smile Tour») και κύριος στόχος τους ήταν να κατορθώσουν να συγκεντρώσουν δέκα χιλιάδες ευρώ, τα οποία και επρόκειτο να διαμοιράσουν ισόποσα σε τέσσερις κοινωφελείς οργανώσεις: τις διεθνείς οργανώσεις στήριξης και προστασίας του παιδιού World Vision και Open Doors, το Χαμόγελο του Παιδιού και τον τοπικό ευαγγελικό σύλλογο της κοινότητας του Ζίμερσμπαχ («evangelischer Gemeinschaftsverein Simmersbach»). Τελικά, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές και χορηγίες ήταν πολύ περισσότερα, με αποτέλεσμα σε κάθε μία οργάνωση να δοθούν από 6.372 ευρώ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε το σκοπό μας και μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για τη στήριξη των παιδιών, συνδυάζοντας την έμπρακτη, εθελοντική προσφορά με το χόμπυ μας», δήλωσε στα Omorfa Txidia μετά τη λήξη της υποδοχής ο ένας εκ των δύο ποδηλατών Τόρστεν Ρε, κρατώντας στην αγκαλιά του την ελληνογερμανίδα σύζυγο και την κόρη του. «Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, στη διάρκεια της διάσχισης των Άλπεων συναντήσαμε κρύα και βροχές, αλλά με την είσοδό μας στην Ελλάδα ο καιρός βελτιώθηκε και αυτό έκανε τις τελευταίες μέρες της πορείας μας ιδιαίτερα ευχάριστες», είπε περιχαρής ο Γερμανός ποδηλάτης και συμπλήρωσε, «αυτή ήταν η μακρύτερη και η κοπιαστικότερη ποδηλατική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ μου».

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments