Το Μυκηναϊκό νεκροταφείο Μαζαρακάτων στην Κεφαλλονιά θεωρείται το μεγαλύτερο του νησιού, με τους πιο αντιπροσωπευτικούς θαλαμοειδείς τάφους σε όλο το Ιόνιο.

Σε μια άλλη χώρα θα αποτελούσε έναν πρώτης τάξεως τουριστικοί αξιοθέατο που θα βελτίωνε το τουριστικό προϊόν της περιοχής και θα προσέλκυε τουρίστες.

Ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος είναι κλειστός. Χαρίζει μόνο απογοήτευση σε ξένους και Έλληνες τουρίστες, που πηγαίνουν να τον επισκεφτούν, καθώς θέλουν στις διακοπές τους να δουν κάτι παραπάνω από ήλιο και θάλασσα, αλλά τον βρίσκουν κλειστό.

Όπως και πολλοί άλλοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, το κράτος δεν μπορεί να τους λειτουργήσει ούτε καν να τους φυλάξει, πόσο μάλλον να τους συντηρήσει.

Δεν αποτελεί έκπληξη που η Ελλάδα με την απίστευτη πολιτιστική της κληρονομιά έχει τα μικρότερα οφέλη από την “εκμετάλλευση της” σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ελλάδα ο τουρίστας ξοδεύει κατά μέσο όρο περίπου το ένα τρίτο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε σχέση με αυτά που δίνει στην Ιταλία την Γαλλία την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments