Δύο μηχανήματα για εύκολη πρόσβαση των AMEA στη θάλασσα θα τοποθετηθούν σε λίγες μέρες σε ισάριθμες παραλίες της Πιερίας.
Η απόφαση υπογράφτηκε σήμερα από την Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου,
μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ AMEA “SEATRACK” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ».
Κάθε μία εγκατάσταση «SEATRAC» διευκόλυνσης πρόσβασης στη θάλασσα από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, θα είναι ενεργειακά ανεξάρτητη και κατασκευασμένη από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον, υλικά. Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.
Οι εγκαταστάσεις αυτές θα τοποθετηθούν στις επόμενες μέρες σε παραλίες του Δήμου Κατερίνης και του Δήμου Δίου Ολύμπου, οι οποίες έχουν προταθεί από τους αντίστοιχους Δήμους και έχουν κριθεί κατάλληλες.
Σκοπός της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία που θα χρησιμοποιούν τις παραλίες της, την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments