Με μια χολιγουντιανών προδιαγραφών τελετή απονομής των επάθλων, ολοκληρώθηκε στην Costa Navarino, το 12ο Aegean Airlines ProAm, ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά γκολφ της Ευρώπης, που στόχο έχει να προβάλει και να προωθήσει τη χώρα μας ως προορισμό γκολφ.

Την πρώτη θέση ανάμεσα στους επαγγελματίες παίκτες κατέλαβε μετά από αγώνα μπαράζ ο Σουηδός Πέτερ Γκούσταφσον ο οποίος παραλαμβάνοντας το βαρύτιμο έπαθλο και επιταγή εφτά χιλιάδων ευρώ δήλωσε “δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι επαγγελματίες παίκτες όταν παίξουν πρώτη φορά σ΄ αυτό το τουρνουά μετά έρχονται κάθε χρόνο.” Ο Σουηδός γκολφέρ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση τις εγκαταστάσεις τη φυσική ομορφιά και την φιλοξενία.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Aegean και πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής Θόδωρος Βασιλάκης είπε “το γκολφ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό καθώς οι συνθήκες ευνοούν την δωδεκάμηνη ανάπτυξη του.”. Συνεχάρη τον Αχιλλέα Κωνταντακόπουλου της Costa Νavarino που με τα δυο γήπεδα γκολφ που λειτουργούν ήδη και άλλα που θα κατασκευαστούν, έχει κάνει την Μεσσηνία από τους σημαντικότερους προορισμούς γκολφ στη Μεσόγειο. “Συνεχίζουμε με νέους στόχους για να κάνουμε νέους φίλους” είπε ο πρόεδρος της Aegean ο οποίος έχει αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος της ζωής του στην ανάπτυξή του γκολφικού τουρισμού.

Όπως κάθε χρόνο, το τουρνουά είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς ένα μέρος από τα έσοδα του τουρνουά πηγαίνει σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Φέτος επιλέχθηκε η Κιβωτός του Κόσμου του φωτισμένου Πάτερ Αντώνιου στην οποία δόθηκαν οκτώ χιλιάδες ευρώ ενώ έγινε ειδική αναφορά και προβλήθηκε βίντεο με τις δραστηριότητες του.

Στο τουρνουά πήραν μέρος 60 ομάδες με 240 γκόλφερ από 18 χώρες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments