Όταν ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής (φώτο) θέλησε να βάλει την περιοχή του στον τουριστικό χάρτη, ξεκίνησε την προσπάθεια από την αρχή. Κάλεσε τον σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα να σχεδιάσει τη νέα τουριστική ταυτότητα (branding) του Δήμου Βοΐου.
Η δουλειά που έγινε και παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση στη Philoxenia, είναι πραγματικά ευρηματική και ως εκ τούτου εξαιρετική.
«Παρουσιάζουμε το νέο λογότυπο του Βοΐου το οποίο δεν είναι μια λέξη, ως είθισται, αλλά μια ολόκληρη πρόταση: «Μυστικά και εκπλήξεις. Πού αλλού; Βόιο–Δυτική Μακεδονία». Προσδοκούμε να αναδείξουμε έναν τόπο γεμάτο κρυμμένα και ανεξερεύνητα μυστικά όπως, τα πέτρινα γεφύρια, τα περίφημα Μαστοροχώρια, τα επιβλητικά αρχοντικά και μουσεία της Σιάτιστας με τη μακεδονική αρχιτεκτονική τους, τα αιώνια μοναστήρια και τις βυζαντινές εκκλησίες καθώς και τις μοναδικές ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί κανείς να βιώσει στο Βόιο: Χριστούγεννα με τις Κλαδαριές και τα Μπουμπουσάρια, Πάσχα με extreme σπορ στη μαγευτική φύση, Δεκαπενταύγουστο με τους Καβαλάρηδες της Παναγιάς αλλά και όλο το χρόνο με την τοπική κουζίνα και τα εξαιρετικά κρασιά της περιοχής με κορωνίδα το ηλιαστό κρασί της Σιάτιστας» επισήμανε ο κ. Κιούκας.
Ο Δήμος Βοϊου βρίσκεται την δυτική πλευρά του Νομού Κοζάνης. Πρωτεύουσα του είναι η Σιάτιστα και άλλοι γνωστοί οικισμοί είναι το Τσοτύλι και η Νεάπολη.
Δύναμη του είναι ότι αποτελεί μια άγνωστη στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό περιοχή γεμάτη ιστορία, παράδοση και ομορφιές. Με την Εγνατία Οδό η πρόσβαση είναι εύκολη ενώ είναι κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως τα Γιάννενα, τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Δεν έχει πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα προσφέρεται όμως για ημερήσιες αποδράσεις.
Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής αναγνωρίζει πως η δημιουργία του νέου μπραντ, όσο καλό και να είναι, αποτελεί μόλις το πρώτο βήμα. Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη για να αναδειχθούν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να γίνουν γνωστά στον πολύ κόσμο και να μπει στα προγράμματα τουριστικών γραφείων. Και αν γίνουν όλα αυτά τότε όλο και περισσότεροι στην περιοχή θα ασχοληθούν με τον τουρισμό και θα προκύψουν νέες μικρές και μεγάλες επενδύσεις. Ωστόσο τώρα έγινε η αρχή και έγινε σωστά…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments