Με αφορμή την 44η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ) φιλοξενήθηκαν στο επιβλητικό περίπτερο προβολής της Τοσκάνης, όπου διοργανώθηκε συνέντευξη τύπου με θέμα: «Νέες προκλήσεις του πολιτιστικού τουρισμού της Τοσκάνης στο Ευρωπαϊκό τοπίο». Η σημαντική αυτή εκδήλωση που διεξήχθη σε συνέργεια της GIST (Ένωση Δημοσιογράφων Ιταλικού Τουριστικού Τύπου) με τους Τουριστικούς Οργανισμούς Τοσκάνης, Χαλκιδικής και Πορτογαλίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και την EasyJet, ανέδειξε τις νέες συνέργειες, τις καλές πρακτικές και τα διεθνή έργα που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό παγκοσμίως.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής της BIT σε αίθουσα του πανέμορφου μουσείου Fondazione Luigi Rovati, οι εκπρόσωποι του ΤΟΧ και της ΠΚΜ υποδέχθηκαν δημοσιογράφους του Ιταλικού Τουριστικού Τύπου.
Ο Γιώργος Μπρουτζάς, Δ/ντής του ΤΟΧ και ο Λεωνίδας Τσιαντής, Προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού της ΠΚΜ, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το ελκυστικό και πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν των γεωγραφικών περιοχών που συνθέτουν την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκαν στην πληθώρα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και δράσεις που από το 2024 θα εμπλουτίσουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του τόπου, όπως:
• η πολιτιστική διαδρομή «στα βήματα του Απόστολου Παύλου», που ξεκινά από την Κύπρο και διασχίζει την Κεντρική Μακεδονία για να φτάσει στη Ρώμη. Μια διαδρομή που περνά από τα πιο σημαντικά μέρη της Ελληνικής ιστορίας, όπου έζησαν ο Αριστοτέλης, ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος.
• Το άνοιγμα των πυλών στους επισκέπτες, του ανάκτορου των Αιγών, του Φιλίππου Β΄ (γνωστό και ως ο «Μακεδονικός Παρθενώνας»), που συνιστά ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της κλασσικής Ελλάδας.
• Την έναρξη λειτουργίας του Σπηλαίου των Πετραλώνων, που μετά την πλήρη ανακαίνιση τόσο του εσωτερικού, όσο και του περιβάλλοντα χώρου του, την άνοιξη του 2024 θα ξεκινήσει και πάλι να υποδέχεται το κοινό.
Στην εν λόγω εκδήλωση, συζητήθηκαν επίσης και οι πρωτοβουλίες της πολύσημης πολιτιστικής συνέργειας του ΤΟΧ με την Περιφέρεια της Τοσκάνης που φέτος την άνοιξη, με τη διοργάνωση του 2ου Ελληνο-Ετρουσκικού Συμπόσιου, στο αρχαιολογικό πάρκο της Ποπουλωνίας, περνά πλέον στην επόμενη φάση της. Στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώθηκαν και οι επερχόμενες πολιτιστικές συμπράξεις μεταξύ του Ιδρύματος L. Rovati, (μέσω του αρχαιολόγου Giulio Paolucci) και του ΤΟΧ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments