Όσο η παγκόσμια τρέλα των σέλφι και παντός είδους αυτοφωτογράφησης μεγαλώνει, τόσο μειώνεται ο σεβασμός απέναντι σε ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία που αποτελούν πολλές φορές το φόντο για τέτοιες φωτογραφίσεις. Μνημεία που αντιπροσωπεύουν τον άδικο χαμό χιλιάδων ανθρώπων ή αποτελούν εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα, γίνονται πεδίο φωτογραφικού χαβαλέ για ανόητη επίδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δυστυχώς τα επίπεδα κοινωνικής μόρφωσης μειώθηκαν επικίνδυνα όσο το επίπεδο ζωής βελτιώνεται.
Ένας ισραηλινός συγγραφέας, ο Shahak Shapira, βλέποντας πολλούς να ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το μνημείο του ολοκαυτώματος στο Βερολίνο, φωτογραφίες στις οποίες ποζάρουν γελώντας ή κάνοντας γυμναστική, σκέιτμπορντ, ή χοροπηδάνε, σκέφθηκε κάτι έξυπνο για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο που εκλαμβάνει το μνημείο αυτό ως κενό περιεχομένου.
Πήρε τις φωτογραφίες αυτές και με την βοήθεια του photoshop, άλλαξε το φόντο, βάζοντας εικόνες από αυτό που αντιπροσωπεύει το μνημείο, δηλαδή την απάνθρωπη εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πόσο προσβλητικό είναι για τα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού μια τέτοια φωτογράφιση.
Έφτιαξε μια ιστοσελίδα που ανεβάζει αυτές τις φωτογραφίες, που την ονόμασε “Yolocaust“ από το Holocaust (Ολοκάυτωμα) και το Yolo, που χρησιμοποιεί σήμερα η νεολαία ως λέξη έκφρασης που θα πει, ότι ζεις μόνο μια φορά (You Only Live Once).
Δείτε τη σελίδα στο: http://yolocaust.de/

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments