Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την κίνηση των αεροδρομίων, το δωδεκάμηνο του 2016 προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 461.161 αυξημένος κατά 3,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το δωδεκάμηνο του 2016 έφθασε τα 53.637.249 παρουσιάζοντας αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Tα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Κέρκυρας και της Πάρου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών το 2016.
Το μήνα Δεκέμβριο διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 2.180.053 επιβάτες, με την άνοδο να φτάνει μεσοσταθμικά το +14,6%.
Αυτό που δεν θα μάθουμε πότε είναι τι ήταν αυτοί οι επιβάτες. Πόσοι ήταν τουρίστες; Πόσοι ήταν Έλληνες που ως μετανάστες έφυγαν στο εξωτερικό; Πόσοι ήταν Έλληνες μετανάστες του εξωτερικού που επισκέφτηκαν την πατρίδα τους; Πόσοι ήταν ξένοι οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα που επισκέφτηκαν τη δίκη τους πατρίδα; Πόσοι ήταν επιβάτες από κάπου αλλού που μέσω Αθηνών κατέληξαν κάπου αλλού στο εξωτερικό, μένοντας στο αεροδρόμιο της Αθήνας λίγες ώρες; Πόσοι ήταν επιβάτες που προτίμησαν το αεροπλάνο αντί ΚΤΕΛ ή τραίνο καθώς τα εισιτήρια είναι φτηνότερα;
Δε θα το μάθουμε ποτέ, αλλιώς πως θα μπορούν οι επιτήδειοι να χρησιμοποιούν τα στοιχεία όπως θέλουν και να μας ταΐζουν κουτόχορτο;

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments