150 καινούργια περιφερειακά τρένα θα αγοράσει η Ιταλική Trenitalia (ιδιοκτήτης και της ελληνικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ), βελτιώνοντας θεαματικά το σιδηροδρομικό της έργο στη γειτονική χώρα. Η συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια των 150 τρένων Coradia Stream, είναι ύψους 910 εκατ. ευρώ και ανατέθηκε στην Alstom, μια πολυεθνική εταιρεία με έδρα στη Γαλλία.
Τα τρένα θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και θα είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στους επιβάτες.
Επίσης, θα διαθέτουν χώρους για την μεταφορά ποδηλάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ η προσβασιμότητα θα διευκολύνεται με συρόμενα σκαλοπάτια.
Ο σχεδιασμός και η παραγωγή της σειράς Coradia Stream για την Trenitalia θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, στις εγκαταστάσεις της Alstom στο Σαβιλιάνο, το Σέστο Σαν Τζιοβάνι και τη Μπολόνια.
Την ίδια ώρα στη χώρα του σιδηροδρομικού μεσαίωνα που λέγεται Ελλάδα, ακόμη περιμένουμε τη δρομολόγηση του «Ασημένιου Βέλος», όπως ονομάστηκε για να χαϊδέψει τα αυτιά ενός λάου εθισμένου στο κουτόχορτο. Μετά από πολλές ματαιώσεις, η τελευταία προαναγγελία ήταν να δρομολογηθεί μέσα στον Αύγουστο. Ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως κόλλησε η διαδικασία πιστοποίησης, οπότε η πρεμιέρα αναβάλλεται και πάλι…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments