Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε την επιβολή lockdown σε όλη την επικράτεια καθώς η έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης έφερε τη χώρα «στο χείλος της αβύσσου», όπως περιγράφουν τα τοπικά ΜΜΕ. Είναι η δεύτερη φορά από το ξεκίνημα της πανδημίας που η χώρα μπαίνει σε lockdown καθώς τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τις 11 χιλιάδες ενώ το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας φθάνει τους 1.325 σε μια χώρα με πληθυσμό μικρότερο της Ελλάδος.
Οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αναστέλλονται από αύριο την ώρα που αρκετοί ισραηλινοί βρίσκονται εκτός χώρας σε διακοπές, αρκετοί από τους οποίους στην Ελλάδα.
Θυμίζουμε πως η Ελλάδα επιτρέπει την είσοδο Ισραηλινών στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών και μέχρι πέντε χιλιάδες άτομα την εβδομάδα. Προφανώς αυτό τώρα τελειώνει.
Ως αιτία έξαρσης του κορωνοϊού στο Ισραήλ αναφέρεται μεγάλη θρησκευτική γιορτή που έκανε τους πολίτες να χαλαρώσουν αρκετά.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα προβλέπεται ότι θα διαρκέσουν ως το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, την ημέρα της Σιμχάτ Τορά, σημαντικής εβραϊκής θρησκευτικής εορτής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments