Όλες οι περιοχές του κόσμου κάνουν διαφημιστικές εκστρατείες για να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες. Ωστόσο το Άμστερνταμ σχεδιάζει εκστρατεία για να περιορίσει τους τουρίστες καθώς η πόλη υποφέρει από τον υπερτουρισμό που έχει κάνει μη βιώσιμη την ζωή των μόνιμων κατοίκων στο κέντρο της ολλανδικής πρωτεύουσας.
Εδώ και πολλά χρόνια το Άμστερνταμ χαρακτηρίζεται τουριστικά ως μια Ντίσνεϊλαντ για ενήλικες. Η περιοχή Red Light όπου ημίγυμνες γυναίκες φιγουράρουν στις βιτρίνες ως θέαμα των σεξουαλικά υποσιτισμένων, τα περιβόητα Coffee shop όπου γίνεται νόμιμη χρήση κάνναβης αλλά και τα ξέφρενα πάρτι που διοργανώνονται στην πόλη, έφεραν εκατομμύρια τουρίστες στο Άμστερνταμ, σε βαθμό που οι ντόπιοι λένε «σταματήστε αυτή την τρέλα» όπως ονομάζεται και η κίνηση που έχουν κάνει για περιορισμό των τουριστών.
Τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί και αναμένουν την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο στα μέσα αυτού του μήνα, περιλαμβάνουν ένα τέλος στα πολύβουα πάρτι, περιορισμό των κρουαζιέρων στο ποτάμι και κλείσιμο νωρίς το βράδυ των μπαρ, των καφέ, των εστιατορίων και των βιτρινών στην περιοχή Red Light. Παράλληλα θα ξεκινήσει εκστρατεία μάρκετινγκ για την αποθάρρυνση των ξένων να επισκεφτούν την πόλη για τους παραπάνω λόγους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments