Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για την πανδημία εξέφρασε σε συνέντευξη του στο CNN ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Κοινωνικής και Φυσικής Επιστήμης στο Γέιλ, Νικόλας Χρηστάκης.
Ο κ. Χρηστάκη διαχώρισε την πανδημία σε τρεις φάσεις.
Η πρώτη είναι αυτή που βιώνουμε τώρα, με περιορισμούς αποστάσεις, μάσκες, αβεβαιότητα και εγκράτεια. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Γέιλ αυτό θα τελειώσει στο τέλος αυτού του χρόνου.
Η δεύτερη φάση θα διαρκέσει δυο χρόνια, το 2022 και 2023. Σ’ αυτήν οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να συνέλθουν από την προηγούμενη φάση. Να ανακάμψουν οικονομικά, να βελτιώσουν την ψυχολογική τους κατάσταση και να αναρρώσουν πλήρως από τα ιατρικά προβλήματα που άφησε ο κορωνοϊός στα εκατομμύρια αυτών που νόσησαν.
Θα κατανοήσουν όμως τη σημασία της επιστήμης στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας απειλής και μπορεί να δούμε τη σημασία της επιστήμης και σε άλλα πράγματα όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η τρίτη φάση θα ξεκινήσει μαζί με το 2024 και όπως εκτιμά ο κ. Χρηστάκης, αυτή η περίοδος θα θυμίζει τη δεκαετία του 1920, μετά την πανδημία της ισπανικής γρίπης.
Το κλίμα θα αντιστραφεί άρδην και οι άνθρωποι θα το ρίξουν στις κοινωνικές απολαύσεις, μεταξύ των οποίων τα ταξίδια και… το σεξ. «Ίσως δούμε και μια σεξουαλική ανηθικότητα» πρόσθεσε ο κ. Χρηστάκης.
Συμφωνείτε;;;

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments