Η ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express που ξεκίνησε ως περιφερική αλλά συνεχώς διευρύνει το ρόλο της, συνεχίζει να εκπλήσσει με τις επενδύσεις για την ανανέωση και επέκταση του στόλου της.
Έτσι μετά τα έξι ολοκαίνουργια Airbus A-320neo που αγόρασε εν μέσω υγειονομικής κρίσης, τώρα παρήγγειλε και έξι καινούργια ελικοφόρα ATR 72-600. Είναι η πιο εξελιγμένη μορφή των συγκεκριμένων ATR 72 και τα πρώτα αυτού του τύπου στην Ελλάδα.
Ήδη παρέλαβε το πρώτο από 1ης Ιουλίου. Το συγκεκριμένο είχε αρχικά αγοραστεί από την Tunιsair Express, ωστόσο η Τυνησιακή εταιρεία δεν πήγε να το παραλάβει. Τα άλλα πέντε καινούργια ATR 72-600 θα ενταχθούν στο στόλο της Sky Express σταδιακά.
Χθες Σάββατο σε ξενοδοχείο της Πάρου, έγινε εκδήλωση στην οποία υπογράφτηκε η συμφωνία για την παραγγελία των έξι αεροσκαφών μεταξύ της διοίκησης της Sky Express και της ATR, ένας Ίταλο-Γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος που ιδρύθηκε το 1981 από την Γαλλική Aérospatiale (Airbus) και την Ιταλική Aeritalia. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.
Τα σύγχρονα ATR 72-600 αποτελούν τα δημοφιλέστερα αεροσκάφη στην κατηγορία τους. Διακρίνονται για τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά τους, τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, την αυξημένη αυτονομία, την προσαρμογή σε συνθήκες ζέστης ή κρύου και τις σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (40% λιγότερα CO2 σε κάθε πτήση).
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Stefano Bortoli, ATR Chief Executive “ Σύμφωνα με μελέτες, μια αύξηση 10% στις περιφερειακές πτήσεις μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχη ενίσχυση του τοπικού ΑΕΠ κατά 5% αποδεικνύοντας την αξία των περιφερειακών αεροπορικών μεταφορών και το θεμελιώδη ρόλο της περιφερειακής σύνδεσης».

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments