Κείμενο – φωτογραφίες: Nicolas Economou Photography

Όλος ο κόσμος θα το δει να πετά (δοκιμαστικά) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι τον επόμενο χρόνο. Εμείς το είδαμε (στο έδαφος) στην αεροπορική έκθεση Paris Air Show που ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες στο Παρίσι. Πρόκειται για το Prosperity I, ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, που φιλοδοξεί σε πολύ λίγο καιρό να λάβει από τις αρμόδιες αρχές τα απαραίτητα πτητικά πιστοποιητικά και να δώσει λύσεις στην αστική αλλά και περιφερειακή κινητικότητα.
Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως ηλεκτρικό αεροπλάνο, κάποιοι άλλοι ως ηλεκτρικό ελικόπτερο και κάποιοι ακόμη ως drone που μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους. Όπως και να έχει αυτό είναι το μέλλον που σχεδόν έφτασε.
Το συγκεκριμένο σχεδιάστηκε από την AutoFlight, μια μεγάλη κινεζική εταιρεία στην οποία μετέχουν πλέον και Γερμανοί επενδυτές.
Μπορεί να πετάξει με ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα, σε απόσταση άνω των 250 χιλιομέτρων, μεταφέροντας τέσσερις επιβάτες με τις αποσκευές τους. Απ’ όλα τα παρόμοια αεροσκάφη που έχουν δημιουργηθεί, είναι αυτό που πετά μακρύτερα.
Είναι ηλεκτρικό, δεν μολύνει την ατμόσφαιρα και είναι αθόρυβο.
Θα το δούμε να πετά του χρόνου στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι προσφέροντας υπηρεσίες αεροταξί!

 

 
 
 
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments