Το Ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό που θεωρητικά θα διευκολύνει τα ταξίδια ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, άρχισε να καταργείται στην πράξη, λίγες μόνο μέρες από τότε που τέθηκε σε ισχύ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Σλοβακία έκλεισε τα σύνορα της με την Πολωνία και δεν επιτρέπει να περάσουν ούτε οι εμβολιασμένοι εξισώνοντας τους με τους ανεμβολίαστους.
Η κυβέρνηση της Σλοβακίας επικαλείται την ανησυχία της για την μετάλλαξη Δέλτα καθώς και για την αύξηση των κρουσμάτων στην Πολωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Η Μάλτα καταργεί το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό κατά το ήμισυ καθώς από την Τετάρτη θα επιτρέπει να μπαίνουν στη χώρα μόνο οι εμβολιασμένοι.
Ωστόσο θυμίζουμε πως το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό προβλέπει ταξίδια χωρίς περιορισμούς όχι μόνο για τους εμβολιασμένους, αλλά και για αυτούς που έχουν κάνει PCR τεστ ή έχουν νοσήσει και απέκτησαν ανοσία.
Η αλήθεια είναι πως η συμφωνία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει πως μια χώρα μπορεί να αναστείλει την ισχύ του σε έκτακτες περιπτώσεις, ωστόσο τα όργανα άρχισαν νωρίς…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments