Όπως είχαμε αναφέρει πριν μερικούς μήνες, η υπομονή της Ryanair εξαντλήθηκε. Θέλει να γίνει πιο φιλική και γενναιόδωρη στο θέμα των χειραποσκευών ωστόσο πολλοί επιβάτες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμός της, μεταφέροντας μαζι τους στην καμπίνα του αεροσκάφους δυο μεγάλες χειραποσκευές αντί μιας τσάντας και μιας χειραποσκευής. Αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις στην αναχώρηση των αεροσκαφών, το πρόγραμμα των οποίων προβλέπει παραμονή στο αεροδρόμιο μόλις 25 λεπτά πριν αναχωρήσουν για την επόμενη πτήση. Σ΄αυτά τα 25 λεπτά θα πρέπει το αεροσκάφος να ξεφορτώσει και να φορτώσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Με χθεσινή της ανακοίνωση η Ryanair, κάνει την πρώτη της παρατήρηση προς τους επιβάτες που δεν συμμορφώνονται. Ωστόσο όπως είχε αναφέρει το αφεντικό της Ryanair πριν μερικούς μήνες, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε η εταιρεία θα επανέλθει στο παλιό αυστηρό καθεστώς αποσκευών και θα επιτρέπει σε κάθε επιβάτη να έχει μόνο μια χειραποσκευή μαζί του στην καμπίνα του αεροσκάφους. Όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα παραδίδει στο τσεκ ιν με την ανάλογη χρέωση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ryanair:

Η Ryanair, παροτρύνει τους επιβάτες της να συμμορφώνονται πλήρως με την πολιτική χειραποσκευών της εταιρίας , προς αποφυγή καθυστερήσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.  Η Ryanair ασκεί πλέον ελαστική πολιτική σχετικά με τις χειραποσκευές, δίνοντας στους επιβάτες την δυνατότητα να μεταφέρουν μία χειραποσκευή των 10 κιλών ο καθένας δωρεάν.  Παρόλο που το 95% των πτήσεων της Ryanair παρουσιάζει άφιξη στην ώρα του αυτό το καλοκαίρι, η Ryanair υπενθυμίζει ευγενικά στους επιβάτες τους παρακάτω κανονισμούς σχετικά με τις χειραποσκευές:  

Οι μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις χειραποσκευών αναγράφονται παρακάτω:   

1 χειραποσκευή των 10 κιλών με διαστάσεις: 55cm x 40cm x 20cm 

1 μικρή τσάντα (τύπου laptop, χαρτοφύλακα, τσάντα καταστημάτων αεροδρομίου)

Λόγω περιορισμένου χώρου, η καμπίνα μπορεί να αποθηκεύσει έως 90 χειραποσκευές (55 x 40 x 20 cms). Οι υπόλοιπες χειραποσκευές μπορούν να παραδοθούν για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους δωρεάν. Και οι δύο χειραποσκευές θα πρέπει να χωράνε στα sizer που βρίσκονται στο  gate κατά την διάρκεια της επιβίβασης. Σε περίπτωση που οι χειραποσκευές δεν ανταποκρίνονται στις επιτρεπόμενες διαστάσεις, θα πρέπει να παραδοθούν για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους με χρέωση των £50/50€.

Καθώς το προσωπικό εδάφους, ελέγχει το μέγεθος των χειραποσκευών στα ειδικά sizer, παρακαλούμε βεβαιωθείτε πως η χειραποσκευή σας χωράει στα sizer.

Προτεραιότητα επιβίβασης:

Οι επιβάτες που έχουν προμηθευτεί Προτεραιότητα Επιβίβασης μπορούν να μεταφέρουν την χειραποσκευή τους στο αεροσκάφος εφόσον επιβιβάζονται πρώτοι. Η Προτεραιότητα Επιβίβασης μπορεί να προστεθεί σε μία κράτηση από μόνο 5€. Στους επιβάτες που ταξιδεύουν για μικρή χρονική περίοδο και θέλουν να είναι σίγουροι πως η χειραποσκευή τους δεν θα παραδοθεί για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους, συστήνεται να προμηθεύονται προτεραιότητα επιβίβασης.

Παραδοτέες αποσκευές:

Στους επιβάτες που ταξιδεύουν για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και επιθυμούν να μεταφέρουν περισσότερα από 10 κιλά, συστήνεται να προσθέτουν αποσκευές στην κράτησή τους και να τις παραδίδουν στο check-in.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments