Ένα νέο πεντάστερο boutique ξενοδοχείο θα αποκτήσει οσονούπω η Θεσσαλονίκη. Η πλατφόρμα τουριστικών/ξενοδοχειακών επενδύσεων  Grivalia Hospitality S.A με έδρα στο Λουξεμβούργο, και η εταιρία Α.Ε Μακεδονικών Ξενοδοχείων, μέλος του ομίλου ΤOR Hotel Group, πλειοδότησαν στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. για την εξαγορά του ιστορικού ακινήτου «Όλυμπος-Νάουσα» στην Θεσσαλονίκη. Η εξαγορά ανήλθε στα €5.459.700.

Το κοινό σχήμα 65% Grivalia Hospitality και 35% Μακεδονικά Ξενοδοχεία, πλειοδότησε για το ιστορικό διατηρητέο ακίνητο  που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης (Λεωφόρς Νίκης 5). Στόχος είναι η  ανακατασκευή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο καθώς και η αναβίωση του ιστορικού εστιατορίου Όλυμπος-Νάουσα.

Ο όμιλος TOR Hotel Group έχει μακρά παράδοση στον ξενοδοχειακό τομέα με το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό Mediteranee (που λειτούργησε από το 1925 μέχρι το μεγάλο σεισμό του 1978), το υπερσύγχρονο City Hotel στην καρδιά της πόλης, το luxury boutique ξενοδοχείο The Excelsior καθώς και το φημισμένο Eagles Resort στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με το υπερπολυτελές Eagles Palace και το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Eagles Villas που άνοιξε τις πόρτες του στις 27 Απριλίου 2017.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συναλλαγής το προσεχές διάστημα, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου ανάπτυξης. «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την απόκτηση και την αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού κτιρίου της πόλης μας. Με σεβασμό στην ιστορικότητα και την παράδοση του Όλυμπος-Νάουσα και με την εγγύηση της επίσης ιστορικής εταιρίας μας Α.Ε Μακεδονικών Ξενοδοχείων με ισχυρό σύμμαχο τη Grivalia Hospitality, είμαστε βέβαιοι ότι θα δημιουργηθεί ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας μας, και ένα στολίδι για την πόλη μας που θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» δήλωσε ο CEO του ομίλου ΤΟR Hotel Group, Κωνσταντίνος Τορνιβούκας.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments