Μετά από ενάμιση χρόνο, οι ΗΠΑ ανοίγουν σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και πάλι τα σύνορα τους στους Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό σημαίνει πως όσοι φτάνουν από σήμερα στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, δεν υποχρεούνται σε καραντίνα. Θα πρέπει ωστόσο να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ. Τα σύνορα είχαν κλείσει τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας. Σήμερα άνοιξαν για τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, όπως επίσης για τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.
Για τις αεροπορικές εταιρείες η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως σωτήρια. Και αυτό γιατί τα υπερατλαντικά ταξίδια αποτελούν μεγάλο μέρος της δουλειάς τους. Τα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων σταδιακά επανέρχονται στην ενεργό δράση. Πιλότοι και αεροσυνοδοί καλούνται να επανέλθουν στην εργασία τους.
Δυο ιστορικοί αντίπαλοι στα υπερατλαντικά ταξίδια, η British Airways και η Virgin Atlantic, το γιόρτασαν μαζί. Οι πρώτες τους πτήσεις για Νέα Υόρκη απογειώθηκαν σήμερα μαζί από το αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου (φώτο). Η British Airways έδωσε στην πτήση τον ειδικό αριθμό BA1 με τον οποίο το Concorde απογειώθηκε κάποτε για τη Νέα Υόρκη και το αεροσκάφος της Virgin Atlantics απογειώθηκε με τον αριθμό VS3.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments