Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στο Βερολίνο, ο τουρισμός είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Όχι μόνο γιατί η πόλη κερδίζει πολλά χρήματα από τα 33 και πλέον εκατομμύρια διανυκτερεύσεις που πραγματοποιούν οι επισκέπτες το χρόνο (προ πανδημίας εποχή), αλλά γιατί η πόλη παίρνει ενέργεια από τους επισκέπτες της. Η ατμόσφαιρα στην πόλη γίνεται πιο χαρούμενη καθώς η κίνηση ζωηρεύει κάθε μέρα.
Την τουριστική προβολή και προώθηση του Βερολίνου φροντίζει ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης, ο Visit Berlin, μια συμμαχία φορέων και ιδιωτών που κάνει θαύματα. Η τουριστικές καμπάνιες που δημιουργεί ο Visit Berlin, οι περισσότερες ψηφιακές, είναι πραγματικά άξιες θαυμασμού καθώς είναι στοχευμένες και ευρηματικές και ως εκ τούτο ιδιαίτερα αποτελεσματικές.
Ανάμεσα στα άλλα, ο Visit Berlin λειτουργεί τέσσερα γραφεία τουριστικών πληροφοριών για την εξυπηρέτηση των τουριστών. Ένα από αυτά βρίσκεται στο νέο και μοναδικό πλέον αεροδρόμιο της πόλης. Σ΄αυτό ο επισκέπτης μπορεί όχι μόνο να πάρει της πληροφορίες που χρειάζεται για το Βερολίνο, αλλά και να αγοράσει διάφορα αναμνηστικά της πόλης. Επίσης μπορεί να αγοράσει την κάρτα του Βερολίνου (Berlin Card) με την οποία έχει απεριόριστες μετακινήσεις στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας για το χρονικό διάστημα που ενδιαφέρετε, αλλά και εκπτώσεις σε μουσεία και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος ακόμη και στα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια κλπ.
Επίσης στο γραφείο τουριστικών πληροφοριών, ο επισκέπτης θα βρει διαφημιστικά έντυπα, περιοδικά και μπροσούρες, από διάφορες τουριστικές ατραξιόν της πόλης.
Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι το συγκεκριμένο γραφείο τουριστικών πληροφοριών διαθέτει και lounge. Ένα σαλόνι όπου ο επισκέπτης έχει δωρεάν ίντερνετ και μπορεί να ξεκουραστεί πριν συνεχίσει το ταξίδι του προς την πόλη.
Κοντολογίς το γραφείο τουριστικών πληροφορίων του Visit Berlin στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι κάθε αντίστοιχο γραφείο τουριστικών πληροφορίων, μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση του επισκέπτη, για την πόλη που επισκέπτεται.

Info…

Θα το βρείτε στο επίπεδο αφίξεων στο ισόγειο του αεροδρομίου BER του Βερολίνου, αριστερά από την έξοδο σας από το τράνζιτ.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments