Δεν είναι εύκολο να είσαι αεροσυνοδός αυτή την τρελή περίοδο που βιώνουμε. Δεν είναι μόνο ότι απολύονται κατά χιλιάδες, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να λαμβάνουν την νόμιμη αποζημίωση, ούτε το μπούλινγκ που συχνά δέχονται από τον ευρύτερο περίγυρο τους, καθώς τις θεωρούν εν δυνάμει μολυσμένες από τον κορωνοϊό. Είναι και τόσα άλλα που συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας….
Είναι τα συχνά επεισόδια μέσα στα αεροπλάνα και οι προπηλακισμοί από τους αρνητές της μάσκας οι οποίο αντιδρούν βίαια σε κάθε παρατήρηση.
Στην Κίνα η Υπηρεσία Πολιτικής αεροπορίας «συμβουλεύει» στα πληρώματα να φορούν πάνες ακράτιας για να μην χρησιμοποιούν την τουαλέτα του αεροσκάφους, καθώς θεωρούν πως εκεί κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Η «συμβουλή» αφορά σε πτήσεις προς προορισμούς με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.
Στο Ντουμπάι η Emirates παρέλαβε δυο ακόμη καινούργια Airbus A-380 που το συνολικό τους κόστος προσεγγίζει το ένα δις. Ωστόσο δεν θα πληρώσει τα πληρώματα για όσο καιρό αυτά εκπαιδεύονται στον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία.
Στη Σιγκαπούρη αεροσυνοδός της KLM συνελήφθη από την αστυνομία γιατί βγήκε από το δωμάτιο της στο ξενοδοχείο προκειμένου να πάει στο λόμπι για να αγοράσει κάτι που χρειάστηκε. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας τα πληρώματα των ξένων αεροπορικών θα πρέπει να μένουν κλεισμένα στο δωμάτια τους όσες μέρες και αν χρειάζεται να περιμένουν την πτήση της επιστροφής.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις περιπέτειες των αεροσυνοδών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Προφανώς αλλιώς ονειρεύτηκαν αυτό το επάγγελμα αλλά η πανδημία τις προσγείωσε απότομα και ανώμαλα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments