Διατηρώντας την παράδοση, η KLM γιόρτασε για μια ακόμη χρονιά την επέτειό της στις 7 Οκτωβρίου και κυκλοφόρησε τη νέα Delftware μινιατούρα της. Τα κτήρια – μινιατούρες προσφέρονται σαν δώρα στους επιβάτες που ταξιδεύουν στην World Business Class, στις διηπειρωτικές πτήσεις. Η 101η μινιατούρα είναι ρεπλίκα του κτηρίου “Die Mariaen” (γνωστού πλέον ως “De Moriaan”) στο ’s-Hertogenbosch στην επαρχία Brabant της Ολλανδίας.
Το εκπληκτικό αυτό ιστορικό κτήριο περιγράφεται στα αρχεία της πόλης ως το Κάστρο του Mariaen. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε τι ακριβώς αναφέρεται το “Mariaen”, καθώς στη διάρκεια των χρόνων το όνομα άλλαξε λεκτικά και σήμερα είναι πλέον γνωστό ως “De Moriaan”.
Το “De Moriaan” επιλέχθηκε να είναι η 101η μινιατούρα της KLM, καθώς το συγκεκριμένο οίκημα σχετιζόταν με το εμπόριο και η επαρχία Brabant παίζει σήμερα έναν σημαντικό ρόλο στην ολλανδική οικονομία, με το διεθνές εμπόριο που αναπτύσσεται στην περιοχή και την πληθώρα των επιβατών που επιλέγουν την KLM για τις μετακινήσεις τους στην περιοχή.
Παρόλο που η κρίση του COVID μείωσε δραστικά τις εμπορικές συναλλαγές τους τελευταίους μήνες, η KLM διατηρεί την παράδοση και συνεχίζει να σηματοδοτεί την επέτειό της, χωρίς εορτασμούς αυτή τη χρονιά, και απλά με την παρουσίαση της νέας μινιατούρας.

Σχετικά με το σπιτάκι 101…
Το “De Moriaan” είναι ένα από τα παλαιότερα πλίνθινα κτήρια στην Ολλανδία. Χτίστηκε στο ‘s-Hertogenbosch (επίσης γνωστό ως Den Bosch) πριν από 800 χρόνια από μέλη της τοπικής αριστοκρατίας που εγκαταστάθηκαν στη νέα πόλη, και στην οποία είχε παραχωρηθεί ένα τμήμα της το 1184. Το τεράστιο, ύψους 5 μέτρων κελάρι ήταν προσβάσιμο στο πίσω μέρος από τις αποβάθρες του εσωτερικού λιμανιού. Πάνω από αυτόν τον ημι-υπόγειο εμπορικό χώρο υπήρχε μια τεράστια αίθουσα, η οποία αναμφίβολα χρησιμοποιήθηκε επίσης για εμπορικούς σκοπούς. Πίσω από αυτήν υπήρχαν μερικά μικρότερα δωμάτια και μια κουζίνα.

Σχετικά με τις μινιατούρες της KLM…
Από τη δεκαετία του 1950 η KLM προσφέρει τις μινιατούρες Delftware που περιέχουν Bols Genever στους επιβάτες της World Business Class, στις διηπειρωτικές πτήσεις. Όλες οι μινιατούρες είναι αντίγραφα εξαιρετικών κτηρίων της Ολλανδίας και αποτελούν αντικείμενα συλλογής. Ο αριθμός τους αντιπροσωπεύει την ηλικία της KLM, ενώ ένα νέο κτήριο προστίθεται στη συλλογή στις ή κοντά στις 7 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments