Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Στην άκρη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, στη διάσημη Κασσάνδρα, βρίσκεται ένας ιαματικός παράδεισος. Πρόκειται για τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής, ένα από τα 22 υδροθεραπευτήρια στην Ελλάδα που έχουν αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Τουρισμού.
Στο χώρο λειτουργούν δυο μεγάλες πισίνες, δυο υδρομασάζ, δυο τζακούζι και δυο χαμάμ. Ακόμα, υπάρχουν χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για θεραπευτικά μασάζ.
Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κασσάνδρας Ηρακλής Λειβαδιώτης, εντός του έτους θα λειτουργήσει στον χώρο και γυμναστήριο. Η απάντηση του όσον αφορά στην μοναδικότητα των λουτρών ήταν «Η μοναδική τοποθεσία και η θέα που προσφέρεται σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό με θειάφι!».
Όσον αφορά τις ιδιότητες του νερού είναι πράγματι μοναδικές καθώς η θερμοκρασία του κυμαίνεται στους 34-36 βαθμούς κελσίου και γίνεται μια διαδικασία στην οποία το θαλασσινό νερό μέσω σωληνώσεων φτάνει στις ιαματικές πισίνες με την χαρακτηριστική έντονη μυρωδιά του θειαφιού.
Τα λουτρά λειτουργούν όλο τον χρόνο και είναι αρκετά οικονομικά καθώς η γενική είσοδος ξεκινά από 6 ευρώ ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές για ΑΜΕΑ, ανέργους και φοιτητές.
Η θέα της περιοχής είναι μαγευτική καθώς ο επισκέπτης απολαμβάνει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου είτε λουόμενος, είτε πίνοντας τον καφέ του στο αναψυκτήριο που λειτουργεί εντός του χώρου.
Η τοποθεσία βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και η διαδρομή είναι ιδιαίτερα ευχάριστη αφού υπάρχει η δυνατότητα για ημερήσια απόδραση όπου μπορείς να επισκεφτείς σε πολύ ωραίες περιοχές όπως η Φώκαια, η Άφυτος, το Πευκοχώρι, η Κρυοπηγή και η Καλλιθέα που φημίζονται για το εξαιρετικής ποιότητας φαγητό τους, τις ταβέρνες και τα εστιατόρια τους και γενικότερα για την γαστρονομία τους.

Info…

Τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής επισκεφθήκαμε στα πλαίσια το fam trip που διοργανώθηκε από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Κασσάνδρας, με σκοπό την ανάδειξη των περιοχών και των δραστηριοτήτων που μπορεί συνολικά η Χαλκιδική να προσφέρει καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments