Κείμενο – φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε  η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, με τη συμμετοχή προέδρων και αντιπροσώπων – ξενοδοχειακών Ενώσεων από ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ Γρηγόρης Τάσιος στην αρχή της ομιλίας του περιέγραψε το πόσο δύσκολη και κομβική είναι η κατάσταση που βιώνει για πρώτη φορά στην ιστορία σε τόσο μεγάλο βαθμό ο ξενοδοχειακός κλάδος, καθώς πλέον είναι θέμα «επιβίωσης» πολλών χιλιάδων επιχειρήσεων το υγειονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργεί εξαιτίας της πανδημίας.
Τόνισε την αξιέπαινη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα που έδειξαν οι ξενοδόχοι που ρίσκαραν κυριολεκτικά όσον αφορά το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους με σκοπό να «σωθεί» ο τουρισμός της Ελλάδας και να παραμείνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Τόνισε πως «Πολύ καλά κάναμε και ανοίξαμε, αφού από τα 600.000 δειγματοληπτικά τεστ σε τουρίστες, μόνο τα 1780 ήταν θετικά. Η σεζόν Covid, είχε και συνεχίζει να έχει τεράστιες δυσκολίες αφού μόνο 6.627 επιχειρήσεις άνοιξαν. Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας από οικονομικής άποψης και τα μέτρα στήριξης πρέπει να ενισχυθούν αφού η επόμενη σεζόν είναι προς το παρόν σε αχαρτογράφητα νερά.»
Έκλεισε τον λόγο του με ένα ηχηρό μήνυμα «Δεν επαιτούμε ούτε για χάρες, ούτε για δανεικά κι αγύριστα. Απαιτούμε τον σεβασμό του κλάδου γιατί τον δικαιούμαστε, έχοντας αποδείξει επανειλημμένα την προσφορά μας στην οικονομία και την κοινωνία».
Αισιόδοξο χαρακτηρίζεται το μήνυμα του Προέδρου Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μαρκόπουλου ο οποίος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή η τουριστική σεζόν στη Ρόδο βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου, γεγονός πολύ σημαντικό καθώς το νησί στηρίζεται στον τουρισμό. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πελοποννήσου ευχαρίστησε την εγχώρια αγορά η οποία στήριξε τον προορισμό, ο οποίος δεν είχε πολλά κρούσματα και τα διαχειρίστηκε ιδιαίτερα καλά.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τηρούμενες αποστάσεις, υποχρεωτική χρήση μάσκας, θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο συνεδριακό κέντρο, αντισηπτικά και ό,τι κρίθηκε απαραίτητο με σκοπό να διεξαχθούν όλα με απόλυτη ασφάλεια.
Παραβρέθηκαν 140 εκλέκτορες από όλες της περιοχές της χώρας οι οποίοι εξέλεξαν τους ακολούθους (σε παρένθεση ο αριθμός των ψήφων που έλαβαν):

1. ΤΑΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (123)
2. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (108)
3. ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (91)
4. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ (85)
5. ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (83)
6. ΣΒΥΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (69)
7. ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (63)
8. ΚΑΛΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (62)
9. ΜΑΪΣΤΡΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ (57)
10. ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (57)
11. ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ (52)
12. ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (51)
Αναπληρωματικά Μέλη:
1. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (50)
2. ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (48)
3. ΠΟΛΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (44)
4. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (41)
5. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (41)
6. ΣΟΥΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (23)

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε Σώμα εντός των επόμενων ημερών. Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί για δεύτερη θητεία ο Γρηγόρης Τάσιος.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments