Δεν είναι εύκολο να είσαι στις μέρες μας αεροσυνοδός. Οι μισθοί έχουν πέσει, η δουλειά έχει αυξηθεί, ενώ έχει χαμηλώσει πολύ το επίπεδο αυτών που χρησιμοποιούν το αεροπλάνο στις μετακινήσεις τους.
Το τελευταίο αντικατοπτρίζεται σε μια μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε σε 190 αεροπορικές εταιρίες μέλη της IATA (Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών). Η έρευνα αποκάλυψε πως έχουν αυξηθεί δραματικά οι απείθαρχοι επιβάτεςπου δημιουργούν προβλήματα στις πτήσεις και ενίοτε έχουν επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε επιβάτες και μέλη του πληρώματός.
Οι αεροσυνοδοί αναγκάζονται να διαχειριστούν δύσκολες περιπτώσεις ακόμη και βίαιες συμπεριφορές. Το 40% τέτοιων συμπεριφορών ανάγκασαν τους κυβερνήτες να αλλάξουν πορεία στο αεροσκάφος και να το προσγειώσουν στο κοντινότερο αεροδρόμιο.
Αιτία τέτοιων κακών συμπεριφορών αναφέρονται κατά 23% τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.
Το 2015, καταγράφηκαν 10.854 συμβάντα από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και το 11% αυτών των συμβάντων ήταν σωματικές επιθέσεις.
Στο 60% των περιπτώσεων, οι δράστες δεν μπορούν να διωχθούν καθώς η κατά τόπους νόμοι δεν προβλέπουν τέτοιες περιπτώσεις. Η IATA κάλεσε τις κυβερνήσεις να εγκρίνουν νομικά εργαλεία προκειμένου τέτοιες ενέργειες να υφίστανται κυρώσεις.
Ως καλό παράδειγμα αναφέρεται το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο. Έλαβε μέτρα κατά της κατανάλωσης αλκοόλ πριν από την πτήση, με αποτέλεσμα να μειωθούν στο 50% οι επιθετικές συμπεριφορές επιβατών κατά του πληρώματος στις πτήσεις για την Ίμπιζα, όταν κάποιοι νεαροί στην πλειοψηφία επιβάτες τους ξεκινούσαν να πίνουν από το αεροδρόμιο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments