Σε ένα μακρινό αεροπορικό ταξίδι, το κρεβάτι είναι προνόμιο μόνο αυτών που πετούν στην business class ή στην πρώτη θέση, όπου τα εισιτήρια είναι πανάκριβα. Στην business class, το κάθισμα μετατρέπεται σε οριζόντιο κρεββάτι ενώ σε εταιρείες όπως η Emirates, η πρώτη θέση διαθέτει μικρές σουίτες με διπλό κρεββάτι για ένα πολύ άνετο μακρινό ταξίδι.
Ωστόσο τα σχέδια της Air New Zealand, θέλουν να αλλάξουν αυτό το status καθώς η αεροπορική εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας, σκοπεύει να προσφέρει κρεβάτια και στην οικονομική θέση. Όχι δεν θα μετατρέπονται τα καθίσματα σε κρεβάτια αλλά στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, θα υπάρχουν έξι καμπίνες με έξι κουκέτες η κάθε μία. Έτσι πληρώνοντας κάτι τις παραπάνω. θα μπορεί κάποιος επιβάτης να φεύγει από την θέση του και να πηγαίνει να κοιτάτε στην κουκέτα. Κάθε κουκέτα θα διαθέτει ένα μαξιλάρι, μια κουβέρτα, κουρτίνες για ιδιωτικότητα, ένα φως για διάβασμα και μια έξοδο USB.
Η Air New Zealand δεν ξεκαθάρισε πότε θα θέσει σε λειτουργία το σχέδιο της, ούτε την τιμολογιακή της πολιτική, καθώς ακόμη είναι στο στάδιο της ιδέας…
Ωστόσο οι άνθρωποι της πιστεύουν πως αυτό θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στην μακρινή Νέα Ζηλανδία καθώς το ταξίδι μέχρι εκεί είναι πολύωρο και οι τωρινές συνθήκες στην οικονομική θέση ενός αεροπλάνου αποτρέπουν πολλούς να το πραγματοποιήσουν.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar