Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Αν ποτέ βρεθείτε στην μακρινή Ταϊβάν, μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε μια παράσταση τοπικής όπερας. Δεν μοιάζει με αυτό που ξέρουμε στην Ευρώπη καθώς έχει απολύτως τοπικά χαρακτηριστικά.
Οι Ταϊβανέζοι, έχουν καταφέρει να κάνουν αυτές τις παραστάσεις τουριστικό προϊόν καθώς οι περισσότεροι που τις παρακολουθούν είναι τουρίστες.
Υπέρτιτλοι στα αγγλικά που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της σκηνής, βοηθούν τους ξένους να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της ιστορίας.
Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο είναι τα πολύχρωμα κοστούμια. Ανθρωπόμορφα ζώα ή άνθρωποι με μορφή ζώων, είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης. Οι ιστορίες είναι απλές. Ο κακός που εξουσιάζει με άδικο τρόπο τους καλούς, οι καλοί που καταπιέζονται και στο τέλος επαναστατούν, η όμορφη χωριατοπούλα που την κλέβει ο κακός του δάσους, το όμορφο παλικάρι που την φέρνει πίσω. Στο τέλος το καλό δικαιώνεται και οι κακοί ή θα γίνουν καλοί ή θα καταλήξουν στη φυλακή.
Εντυπωσιακά χορευτικά και θεαματικές μάχες με πολεμικές τέχνες της Κίνας σε κρατούν καθηλωμένο.
Μετά το τέλος της παράστασης οι πρωταγωνιστές θα σας περιμένουν στο φουαγιέ του θεάτρου για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες ή για να σας αποχαιρετίσουν αφού πρώτα σας ευχαριστήσουν που παρακολουθήσατε την παράσταση τους. Κατάστημα με σουβενίρ πουλά αναμνηστικά που αναφέρονται στην παράσταση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments