Δέκα χρονιά κλείνει φέτος στην προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Ζορπίδης. Άνθρωπος του τουρισμού ο ίδιος, δεν παραλείπει να δημιουργεί δράσεις το Επιμελητήριο για να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες (φώτο), έγινε ο απολογισμός των δράσεων του Επιμελητηρίου για τη χρονιά που φεύγει.
Όπως εξήγησε ο κ. Ζορπίδης “στον τουρισμό στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει:
-Συμμετείχαμε στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.
-Συμμετείχαμε στην Κλαδική Έκθεση Τουρισμού «Φιλοξένια»
-Συνεχίσαμε τις επιχορηγήσεις στις Σχολικές Εκδρομές (πληρώνουμε τις Ξεναγήσεις μαθητών ώστε να τους προσελκύουμε στη Θεσσαλονίκη).
-Διοργανώσαμε την πρώτη Σύσκεψη Φορέων της Θεσσαλονίκης για τον Τουρισμό, προκειμένου να βοηθήσουμε την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
-Το Μάιο: Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ένα γεμάτο λαμπρό τριήμερο για την αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού.
-Ενισχύσαμε οικονομικά τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τους άλλους φορείς που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη».
-Αποφασίσαμε να τυπώσουμε έναν όμορφο και λειτουργικό τουριστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, τον οποίο θα διαθέσουμε δωρεάν για την εξυπηρέτηση τουριστών.
-Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου μας και για το λόγο αυτό θα στείλουμε αντιπροσωπείες μας στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού του Βελιγραδίου και του Βερολίνου”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments