Αν βρεθείτε στην Νότια Κορέα την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη (φέτος ήταν 18 Νοεμβρίου), πιθανόν να μην ακούσετε τον ήχο αεροπλάνου για λίγες ώρες. Και αυτό γιατί αυτή τη μέρα είναι οι εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Η εναέρια κυκλοφορία διακόπτεται για κάποια ώρα και όσα αεροπλάνα είναι στον αέρα δεν επιτρέπεται να πετούν κάτω από τα τρεις χιλιάδες μέτρα, ώστε να μην ενοχλήσουν με το θόρυβο τους μαθητές που εκείνη την ώρα δίνουν εξετάσεις.
Δεν είναι όμως μόνο τα αεροπλάνα αλλά ολόκληρη η χώρα που κινείται στο ρυθμό των εξετάσεων. Μετρό και λεωφορεία προσαρμόζουν τα δρομολόγια τους ώστε οι μαθητές να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στην ώρα τους. Τα καταστήματα ανοίγουν αργότερα και οι γονείς πηγαίνουν αργά στη δουλειά τους ώστε να βρίσκονται έξω από τα εξεταστικά κέντρα για συμπαράσταση στα βλαστάρια τους.
Ακόμη και αν ένας μαθητής αργοπορήσει, δεν έχει παρά να καλέσει όχι ταξί, αλλά ένα περιπολικό της αστυνομίας ώστε να φτάσει στο εξεταστικό κέντρο έγκαιρα και δωρεάν.
Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την κορεάτικη οικογένεια καθώς οδηγεί σε μια καλή καριέρα και ενίοτε σε έναν καλό γάμο…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments