Κανονικά αυτές τις μέρες η κίνηση στα τουριστικά γραφεία της χώρας θα έπρεπε να είναι ζωηρή. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα τουριστικά γραφεία έχουν ετοιμάσει μια μεγάλη γκάμα ταξιδιωτικών πακέτων, κυρίως για ευρωπαϊκούς προορισμούς. Πήραν θάρρος από την 28η Οκτωβρίου που κινήθηκε ικανοποιητικά. Ήταν ένας προάγγελος ότι η κίνηση των Χριστουγέννων θα πλησίαζε τα προ πανδημίας επίπεδα.
Ωστόσο οι κακές εξελίξεις με την πανδημία και τα πρώτα τοπικά ή γενικά lockdown στην Ευρώπη, μείωσε σημαντικά τη ζήτηση ταξιδιωτικών πακέτων. Τι να πάει να κάνει κανείς σε έναν προορισμό όταν αυτός είναι σε lockdown;
Έτσι η ζήτηση για χριστουγεννιάτικα εκδρομικά πακέτα κινείται ανάλογα με το τι μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των οκτώ. Αν οι ειδήσεις τρομοκρατήσουν επαρκώς, προβλέπουν νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις και νέα lockdown, τα τηλέφωνα στα γραφεία παύουν να χτυπούν.
Καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, όσοι έχουν σκοπό να αποδράσουν τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο, περιμένουν την τελευταία στιγμή να κάνουν κράτηση.
Καθώς η Αυστρία είναι βασικός προορισμός των Χριστουγέννων, έχει πληγεί περισσότερο λόγω του lockdown που ίσχυε στη χώρα τουλάχιστον μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Το ίδιο και περιοχές της Γερμανίας όπως το Βερολίνο και η Βαυαρία. Δείχνουν να αντέχουν προς το παρόν το Παρίσι, το Λονδίνο και προορισμοί στην Ιταλία, καθώς δεν μπήκαν στο στόχαστρο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας.
Κάθε μέρα που περνάει είναι μια άσκηση υπομονής και νεύρων για τους τουριστικούς πράκτορες. Καθώς οι μέρες περνάνε, θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις για το αν αποδεσμεύσουν θέσεις στα αεροπλάνα και δωμάτια στα ξενοδοχεία ή αν θα πάρουν το ρίσκο να τα κρατήσουν, ελπίζοντας πως στο παρά πέντε ο κόσμος θα ταξιδέψει. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουν πως αν οι εκδρομές δεν γίνουν λόγω lockdown στον προορισμό, τότε οι πελάτες τους θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Θα ναι κρίμα πάντως γιατί όλα έδειχναν πως αυτά τα Χριστούγεννα σε επίπεδο τουριστικών πακέτων, η κίνηση θα θύμιζε την προ πανδημίας περίοδο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments