Η Tuifly του Βελγίου, είναι τελικά η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία που επαναφέρει στην ενεργό δράση τα αεροσκάφη Boeing 737MAX. Θυμίζουμε πως τα αεροσκάφη αυτού του τύπου είχαν καθηλωθεί στο έδαφος πριν από 23 μήνες, μετά από δυο πολύνεκρα δυστυχήματα σε Ινδονησία και Αιθιοπία που στοίχησαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους. Καθώς αποδείχθηκε πως για τα δυστυχήματα ευθύνονταν λάθη στο λογισμικό του αεροσκάφους, καθηλώθηκαν όλα για τους απαραίτητους ελέγχους και μετατροπές.
Η EASA, η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για την αεροπορική ασφάλεια, έδωσε στο τέλος του Γενάρη το πράσινο φως για την επαναχρησιμοποίηση των 737MAX, ωστόσο καμιά ευρωπαϊκή εταιρεία δεν είχε εκδηλώσει την πρόθεση να τα επαναφέρει άμεσα στην ενεργό δράση καθώς εκτός των άλλων η επιβατική κίνηση βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα.
Σήμερα (Τετάρτη) στις 9:43πμ, ένα από τα τέσσερα 737MAX της Tuifly Belgium, επρόκειτο να απογειωθεί για τακτική επιβατική πτήση από τις Βρυξέλλες με προορισμό τη Μάλαγα. Στη συνέχεια, θα πετάξει στο Αλικάντε και από εκεί πίσω στις Βρυξέλλες.
Μια άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία, η Czech Smartwings, σχεδιάζει την πρώτη πτήση με Max για τις 25 Φεβρουαρίου.
Θυμίζουμε πως τα MAX πετούν ήδη από το Δεκέμβριο σε Βραζιλία, Μεξικό και ΗΠΑ, καθώς οι εκεί αρχές έδωσαν νωρίτερα τη σχετική άδεια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments