Με τις αεροπορικές εταιρίες να βιώνουν τη χειρότερη κρίση στην ιστορία τους, κάθε ελπιδοφόρα είδηση έχει την σημασία της. Η ευχάριστη είδηση λοιπόν που αφορά στον κλάδο έρχεται από τις ΗΠΑ και την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο την American Airlines.
Σύμφωνα με την Maya Leibman, ανώτατο στέλεχος της American Airlines, η εταιρία σκοπεύει να επαναφέρει σε ενεργό δράση το σύνολο του στόλου της μέσα το Μάιο. Και αυτό γιατί η αεροπορική κίνηση στις ΗΠΑ αυξάνεται εντυπωσιακά όσο ο εμβολιασμός προχωρά.
Μεταξύ άλλων:
Οι κρατήσεις την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 150-400% σε σύγκριση με πέρυσι, και οι κρατήσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ακόμη υψηλότερες από αυτές του ίδιου Σαββατοκύριακου το 2019
Οι τελευταίες επτά ημέρες έγιναν οι μεγαλύτερες εισπράξεις από την έναρξη της πανδημίας
Η πληρότητα στα αεροσκάφη της American Airlines έφτασε τη περασμένη εβδομάδα σχεδόν στο 80%.
Σε σημείωμα της που έστειλε σε στελέχη της εταιρίας, η Maya Leibman αναφέρει: «Αυτά είναι στατιστικά που δεν έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο. Και το μόνο που ακούω από τους φίλους και την οικογένειά μου είναι τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για αυτό το καλοκαίρι – μάλλον κι εσείς. Φαίνεται ότι υπάρχει αυτή η απίστευτη πεντακάθαρη απαίτηση να πηγαίνεις κάπου!
Σίγουρα, οι αποδόσεις δεν είναι εκεί που θέλουμε και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τρένο φεύγει από το σταθμό (το αεροπλάνο αφήνει το υπόστεγο – κυριολεκτικά!»
Ωστόσο να θυμίσουμε πως ακόμη και αν ολόκληρος ο στόλος της American Airlines επανέλθει στην ενεργό δράση από τον Μάιο, θα είναι μικρότερος απ’ ότι πριν την πανδημία. Και αυτό γιατί η εταιρία έστειλε σε πρόωρη σύνταξη 94 αεροσκάφη της παλιότερης τεχνολογίας, άρα πιο κοστοβόρα.
Πιο συγκεκριμένα συνταξιοδοτήθηκαν:
15 Airbus A330-200s
9 Airbus A330-300s
34 Boeing 757-200s
16 Boeing 767-300s
20 Embraer 190s

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments