Ένα εντυπωσιακό πεντάστερο λεύκωμα με τίτλο “Το παρελθόν και το μέλλον” εξέδωσε το Μακεδονία Παλλάς, το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το λεύκωμα που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Έθνος Νούλης Χατχζηδημητρίου και πολυπληθής ομάδα, διηγείται με τη βοήθεια σπάνιου φωτογραφικού υλικού την ιστορία του ξενοδοχείου, από τότε που αυτό ήταν ακόμη στη σκέψη αυτών που το δημιούργησαν. Ο αναγνώστης μπορεί να δει τις πρώτες μακέτες και βήμα βήμα τη δημιουργία του ξενοδοχείου το οποίο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Δοξιάδη, που στην εποχή του ήταν ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο με παρουσία σε δεκάδες χώρες.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδημητρίου “αφορμή για το λεύκωμα ήταν η επέτειος εξήντα χρόνων από τότε που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, πήρε την απόφαση να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο, το οποίο θα βοηθούσε οικονομικά και τουριστικά την πόλη. Ο ίδιος επέλεξε την τοποθεσία αλλά και το όνομα καθώς οι δημιουργοί του, αρχικά ήθελαν να το ονομάσουν Πέλλα ή Λευκός Πύργος. Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες σημαντικές προσωπικότητες από τον πολίτικη, την τέχνη και τον αθλητισμό, φιλοξενήθηκαν στο Μακεδονία Παλλάς. Φωτογραφίες με εκατό από αυτούς συμπεριλαμβάνονται στο λεύκωμα”.

Η ιστορία του Μακεδονία Παλλάς, είναι ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης καθώς εκεί διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα. Μπροστά του έγιναν οι δυο μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις στην χώρας, μια με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αμέσως μετά την μεταπολίτευση και μια με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Καθώς στα σαλόνια του σύχναζαν σημαντικές προσωπικότητες της ορατής αλλά και αθέατης εξουσίας, οι φήμες λένε πως εκεί παίρνονταν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της πόλης αλλά και της χώρας.

Στην παρουσίαση του λευκώματος που έγινε χθες σε αίθουσα του ξενοδοχείου, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας, υποστήριξε πως το Μακεδονία Παλλάς οδηγεί τις εξελίξεις αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μετά την πρόσφατη μεγάλη ανακαίνιση του και άλλα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν σε ανακαινίσεις των χώρων τους. Επίσης ο κ. Πέγκας ευχήθηκε να συμπληρωθούν οι εγκαταστάσεις με μαρίνα και Aquarium στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το ξενοδοχείο, όπως είναι στα σχέδια του ομίλου Σαββίδη που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο.

Ο διευθυντής του Μακεδονία Παλλάς Άλκης Σωτηρίου είπε μεταξύ άλλων πως το ξενοδοχείο βοηθά την πόλη να αποκτήσει εξωστρέφεια και φήμη και που χρειάζεται.

Τι λεύκωμα τυπώθηκε σε χίλια αντίτυπα. Δεν θα πωλείται αλλά θα υπάρχει στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments