Τα τελευταία χρόνια, οι ξενοδοχειακές υποδομές στο όμορφο νησί της Θάσου έχουν αυξηθεί και βελτιωθεί αισθητά. Ωστόσο αυτό που είδαμε πριν μερικές μέρες ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πρόκειται για το τετράστερο ξενοδοχείο A for Art, ένα pop art design Hotel που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο του Λιμένα, στην Βορειανατολική πλευρά του νησιού.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο που χτίστηκε το 1907 ως καπναποθήκη. Τα τελευταία τρία χρόνια ανήκει στην εταιρεία Xenios Gate του ομίλου Κοθάλη, που διαχειρίζεται άλλα δυο εξαιρετικά ξενοδοχεία στο νησί της Θάσου. Πρόκειται για το τετράστερο Alexandra Beach Spa Resort και το πεντάστερο Alexandra Golden Boutique Hotel-Adults Only. Και επειδή το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο, οι πελάτες του δεν πληρώνουν φόρο διαμονής, όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα ξενοδοχεία και καταλύματα στην Ελλαδα.

Το A for Art είναι ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο, ιδιαίτερα αγαπητό στους εκλεπτυσμένους. Σ’ αυτούς που η αισθητική και η εκλεκτικότητα παίζουν ρόλο στην καθημερινότητα τους. Κυριολεκτικά το λατρεύουν.

Περνώντας το κατώφλι του ξενοδοχείου εντυπωσιάζεσαι από το όμορφο ιστορικό κτίριο και τη μεγάλη όμορφη αυλή διακοσμημένη με pop art αντικείμενα. Η μισή χρησιμοποιείται ως εστιατόριο και η άλλη μισή ως καφέ μπαρ.

Το λόμπι του ξενοδοχείου σε εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο. Τα έντονα χρώματα και τα pop art έπιπλα και διακοσμητικά σου δίνουν αμέσως την αίσθηση πως εισέρχεσαι σε ένα εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα ξενοδοχεία. Πίσω από τις 39 πόρτες του ξενοδοχείου υπάρχουν έξι σουίτες, 18 τρίκλινα και 15 δίκλινα δωμάτια. Κάθε ένα από αυτά έχει ξεχωριστή διακόσμηση, πάντα στη λογική του pop art. Όλα είναι εξοπλισμένο με αυτά που κάνουν άνετη τη διαμονή. Μας εντυπωσίασε το πολύ γρήγορο ίντερνετ.

Στην πίσω αυλή του ξενοδοχείου υπάρχει μεγάλη πισίνα και ξαπλώστρες.

Όπως προαναφέραμε, το A for Art διαθέτει την ομορφότερη αυλή της Θάσου. Το πρωί εκεί σερβίρεται το πρωινό κάτω από τα δέντρα. Το βράδυ υποδέχεται εσωτερικούς και εξωτερικούς πελάτες για φαγητό, ποτό ή καφέ. Η κάρτα του εστιατορίου περιλαμβάνει διεθνή πιάτα σε καλές τιμές.

Το περιβάλλον στην αυλή είναι ήρεμο και εκλεπτυσμένο. Σ΄αυτό βοηθά και η ωραία smooth jazz μουσική που ακούγεται σε ένταση που δεν ενοχλεί. Η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική από το νεανικό και ενθουσιώδες προσωπικό του.

Όπως μας είπε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Κώστας Σκεπετάρης, κάθε βδομάδα οργανώνονται θεματικές μουσικές βραδιές οι οποίες μαζεύουν πολύ κόσμο.

Αν και το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του Λιμένα, οργανωμένες παραλίες βρίσκονται σε απόσταση δέκα λεπτόν με τα πόδια. Το αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο βρίσκονται επίσης πολύ κοντά. Πιο κοντά βρίσκεται η νυχτερινή διασκέδαση και η περατζάδα καθώς ο πεζόδρομος με την αγορά είναι μπροστά στο ξενοδοχείο.

Καθώς το πάρκινγκ είναι πρόβλημα στον Λιμένα, ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής, το ξενοδοχείο διαθέτει δικές του θέσεις για τους πελάτες του.

Συμπερασματικά το ξενοδοχείο απευθύνεται σε πελάτες με υψηλά αισθητικά στάνταρ που θέλουν να απολαύσουν την όμορφη χαλαρή ατμόσφαιρα του, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τις παραλίες σε διαφορετικές φθινοπωρινές δραστηρίοτητες (περιήγηση σε ιστορικούς χώρους, πεζοπορία και ποδηλασία, διάβασμα, χαλάρωση, καλό φαγητό κλπ)

Το A for Art λειτουργεί από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο και η βαθμολογία του στο Booking.com είναι 8,9, δηλαδή άριστα.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar