Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή ονομάζεται Grand Palais éphémère και είναι αυτό που λέει το όνομα του, εφήμερο (éphémère). Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2021 για να πραγματοποιούνται εκεί διάφορες μεγάλες εκθέσεις και εκδηλώσεις, καθώς άλλοι αντίστοιχοι χώροι του Παρισιού έκλεισαν για να ανακαινιστούν, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα αυτό το καλοκαίρι.
Μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων το ξύλινο εντυπωσιακό κτίριο θα αποσυναρμολογεί και θα πωληθεί σε 16 κομμάτια. Κάποιοι δήμοι έχουν ήδη αγοράσει ορισμένα από αυτά.
Κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα έβγαλε τα λεφτά του από τα έσοδα που έχει από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται εκεί. Έχει σχήμα σταυρού, μήκους 145 μέτρων, πλάτους 130 μέτρων, και ύψος 20 μέτρων.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες θα φιλοξενήσει τους αγώνες πάλης και τζούντο.
Ένας λόγος να το επισκεφτείτε είναι η υπέροχη ανεμπόδιστη θέα που προσφέρει προς τον πύργο του Άιφελ, καθώς βρίσκεται διαμετρικά στην αντίθετη πλευρά από το Τροκαντερό. Μπορείτε να καθίσετε στην πρασινάδα και να απολαύσετε τη θέα με την ησυχία σας, τσιμπώντας και κάτι τις…

Info…
Στο Παρίσι πήγαμε με το τουριστικό γραφείο Athos Travel Center που εδώ και χρόνια ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό με αναχωρήσεις καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments