Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα του Έσσεν, αυτής της όμορφης πόλης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, είναι ο καθεδρικός της Ναός, Essener Dom, γνωστός και ως Essener Münster.
Η ιστορία του ξεκινά το 850 όταν εκεί δημιουργήθηκε ένα γυναικείο μοναστήρι, το οποίο την περίοδο του μεσαίωνα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά ιδρύματα για γυναίκες στη Γερμανική Αυτοκρατορία. Η πρώτη εκκλησία χτίστηκε εκεί 20 χρόνια μετά, το 870.
Το κτιριακό ασυγκρότητα καταστράφηκε και ανοικοδομήθηκε πολλές φορές στο πέρασμα των αιώνων. Η τελευταία φορά που καταστράφηκε ήταν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το Έσσεν βομβαρδίστηκε από τους συμμάχους. Μετά την ανοικοδόμηση του ορίστηκε το 1958 ως καθεδρικός ναός, έδρα του επισκόπου του Ρουρ.
Δύο από τα σημαντικότερα έργα τέχνης του φυλάσσονται στον καθεδρικό ναό είναι η Χρυσή Παναγία, η παλαιότερη στον κόσμο πλήρως σμιλεμένη εικόνα της Παναγίας, το πιο σημαντικό έργο τέχνης στην περιοχή του Ρουρ που χρονολογείται στο 980 μ.Χ. Επίσης ο πολυέλαιος με επτά χέρια, το παλαιότερο σωζόμενο κηροπήγιο με επτά χέρια στον Χριστιανισμό και χυτεύτηκε σε μπρούτζο γύρω στο 1000μχ.

Info…

Η γοτθικού ρυθμού εκκλησία είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό καθώς επίσης και στην Παναγία και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Έσσεν.

Διαβάστε περισσότερα για το Έσσεν εδώ: https://omorfataxidia.gr/travel/essen-apo-proteyoysa-toy-anthraka-se-prasini-proteyoysa-tis-eyropis-deite-fotografies/

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments