Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Κάθε φορά που επισκέπτεσαι το Ντίσελντορφ, ακόμη και αν είναι βροχερό όπως σήμερα, το βρίσκεις πιο όμορφο και πιο σύγχρονο, καθώς η πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανανεώνεται συνεχώς. Νέα κτίρια προστίθενται στο πλούσιο δυναμικό της πόλης, κάποια από τα οποία σε αναγκάζουν να αναφωνήσεις “ουάου”.
Κάθε φορά που επισκέπτεσαι Χριστούγεννα το Ντίσελντορφ, το βρίσκεις πιο χριστουγεννιάτικο και πιο λαμπερό. Νέες χριστουγεννιάτικες αγορές προστίθενται στις υφιστάμενες που ανανεώνουν το εορταστικό mood της πόλης. Η εντυπωσιακή ρόδα του του λούνα παρκ μπροστά στον Ρήνο ποταμό και δίπλα στο ναυτικό μουσείο, σηματοδοτεί το εορταστικό κλίμα της πόλης, το ίδιο και η κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στο ιστορικό δημαρχείο.
Και φέτος, παρά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία, το Ντίσελντορφ έχει αρκετούς τουρίστες ακόμη και από μακρινές χώρες της Άπω Ανατολής. Οι περισσότεροι πάντως είναι Ολλανδοί, που καθώς η χώρα τους είναι σε lockdown βρήκαν αλλού πορτοκαλιές…
Οι τουρίστες δεν είναι τόσοι πολλοί σαν τις άλλες χρονιές, αλλά αρκετοί για να πεις “ο τουρισμός είναι ακόμη ζωντανός”. Άλλωστε όταν μια πόλη έχει ισχυρό τουριστικό προϊόν και οργάνωση, ακόμη και η πανδημία δυσκολεύεται να την περιορίσει.
Τα υγειονομικά μετρά που ισχύουν είναι πολύ αυστηρά και τηρούνται απαρέγκλιτα. Στην πραγματικότητα αν δεν είσαι εμβολιασμένος, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τριγυρνάς στους δρόμους της πόλης. Δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα λουκάνικο από υπαίθρια καντίνα. Η είσοδος στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, το ίδιο και στα μαγαζιά. Οι ουρές που σχηματίζονται στις εισόδους είναι μεγάλες.
Παρ’ όλα αυτά η κίνηση είναι ζωηρή, όχι μόνο στην παλιά πόλη (Alstad) αλλά και στους κεντρικούς εμπορικούς πεζόδρομους με τα πολυκαταστήματα και τις βιτρίνες να σε καθηλώνουν.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments