Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πιο φωτεινά από τα υπόλοιπα για την Θεσσαλονίκη. Μέρος της γιορτινής πόλης είναι το Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Μύλο Θεσσαλονίκης. Εκεί, μικροί και μεγάλοι έχουν την δυνατότητα να “ξεκλειδώσουν τα Χριστούγεννα” με μια πολύ ξεχωριστή περιήγηση που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την ιστορία του Άγιου Βασίλη και των ξωτικών του.
Έτσι, μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι του concept και βοηθούν στην παραγωγή των δώρων με σκοπό αυτά να μοιραστούν σε όλους και το σημαντικότερο σε εκείνους που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Μέσα από αυτήν την χριστουγεννιάτικη παραγωγική βόλτα όλοι αντιλαμβάνονται ότι δώρα δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά κυρίως η ενσυναίσθηση μας, η οποία καλλιεργείται με το παραπάνω σε αυτήν την ξενάγηση που διαρκεί περίπου μία ώρα.
Οι λάτρεις των Χριστουγέννων βοηθούν στο στόλισμα ενός διαφορετικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, επισκέπτονται ένα βαγόνι από το Όριεντ Εξπρές, γράφουν γράμμα στον Άη Βασίλη και τέλος τον συναντούν εκεί! Φυσικά, υπάρχει χριστουγεννιάτικη αγορά και παγοδρόμιο 800 τ.μ για περισσότερη διασκέδαση αλλά και καφετέρια και εστιατόριο. Μια βόλτα που θα μείνει αξέχαστη και που σίγουρα δεν θυμίζει τις χριστουγεννιάτικες αγορές που έχουμε συνηθίσει και ίσως βαρεθεί να επισκεπτόμαστε αφού η ιστορία που θα συναντήσουμε διδάσκει, εμπνέει και ευαισθητοποιεί.

Info…
Οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές έως και 9 Ιανουαρίου και το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 7€ το κανονικό και 5€ το μειωμένο, καθώς υπάρχουν και ειδικές τιμές για οικογενειακά πακέτα.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments