Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Το Ντίσελντορφ, που οι Γερμανοί το χαρακτηρίζουν ως «η πόλη της μόδας» καθώς εκεί εδρεύουν πολλές εταιρείες ρούχων, είναι μια από τις πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Γερμανίας. Χριστουγεννιάτικες αγορές «φυτρώνουν» σχεδόν σε κάθε διαθέσιμη πλατεία του κέντρου της πόλης.
Ωστόσο, το επίκεντρο όλων είναι η Άλσταντ, δηλαδή το παλιό κομμάτι της πόλης. Σχεδόν ολόκληρο μεταμορφώνεται σε χριστουγεννιάτικο χωριό με δεκάδες υπαίθρια καταστήματα να πωλούν ό,τι θυμίζει Χριστούγεννα και εορταστική περίοδο.
Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά είναι μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της πόλης και λειτουργεί μέχρι τις 10 το βράδυ συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Εκεί κοντά βρίσκεται και η μεγάλη ρόδα που μέσα από τις καμπίνες της βλέπεις την πόλη από ψηλά και πέρα από αυτήν.
Στο νέο κομμάτι της πόλης στήνεται μια άλλη μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά, πιο elegant θα λέγαμε αλλά εξίσου παραδοσιακή, δίπλα σε ένα μεγάλο παγοδρόμιο που σφύζει πάντα από ζωή. Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό του Ντίσελντορφ συμπληρώνουν οι εκπληκτικά στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων που σε καθηλώνουν για ώρες.
Κάπως έτσι είναι το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Ντίσελντορφ, μια πόλη που δεν έχει τη φήμη της χριστουγεννιάτικης πόλης ωστόσο αυτό μάλλον την αδικεί.

Info…
Στο Ντίσελντορφ πήγαμε με πτήση της Aegean που πετά καθημερινά από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Μείναμε στο τετράστερο ξενοδοχείο Lessing που βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά της πόλης κοντά στο κέντρο. Προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες, γρήγορο ίντερνετ και εισιτήρια για δωρεάν μετακίνηση με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, τις μέρες που θα είστε στο Ντίσελντορφ.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments