Κείμενο – φωτογραφίες; Omorfa Taxidia

Στο πιο κεντρικό σημείο της Χώρας βρίσκονται οι ανεμόμυλοι, το πιο γνωστό τοπόσημο της Αστυπάλαιας μετά το επιβλητικό κάστρο της (το Κάστρο των Κουερίνι).
Πρόκειται για οκτώ παραδοσιακούς ανεμόμυλους που κάποτε οι ντόπιοι άλεθαν τα λιγοστά σιτηρά του νησιού. Σήμερα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και κάποιοι από αυτούς απέκτησαν νέα χρήση όπως βιβλιοθήκη, κτίριο πληροφοριών και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Όπως προαναφέραμε, στέκουν αγέρωχοι ο ένας δίπλα στον άλλον, στο κεντρικότερο σημείο της Χώρας που προσελκύει τον περισσότερο κόσμο. Στα απέναντι καφέ συχνάζουν ντόπιοι και τουρίστες, από εκεί ξεκινούν οι βόλτες στα στενά δρομάκια του οικισμού, εκεί βλέπεις την καλύτερη περαντζάδα.
Δεν είναι μόνο η ασυνήθιστη ομορφιά των ανεμόμυλων που προσελκύουν καθημερινά τους επισκέπτες του νησιού, ούτε ότι βρίσκονται στο κεντρικότερο σημείο, είναι και η πανοραμική θέα που προφέρουν και κάνουν φωτογραφικές και κινητά να αποθανατίζουν ασταμάτητα.
Απέναντι από τους ανεμόμυλους, εκτός από τα μπαρ και τα καφέ βρίσκεται το μνημείο πεσόντων του νησιού καθώς και η Ναρκίσσειος δημοτική βιβλιοθήκη. Επίσης σε κοντινή απόσταση είναι το Δημαρχείο της Αστυπάλαιας.

Info…

Στην Αστυπάλαια πήγαμε πρόσφατα, στα πλαίσια αποστολής που οργάνωσε η ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ, μια άτυπη συμμαχία ενενήντα και πλέον τουριστικών γραφείων από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, καθώς το νησί αποτελεί βασικό προορισμό στα καλοκαιρινά της προγράμματα. Η μετάβαση έγινε με πτήσεις της Sky Express, τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνδέει το νησί με την Αθήνα και νησιά της Δωδεκανήσου.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments