Η πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτός, πέρασε πολλά στο παρελθόν αλλά δίκαια την αποκαλούν “Το Παρίσι της Ανατολής”. Ένα μέρος που αξίζει την επίσκεψή σας είναι η περιοχή Saifi Village.
Το Saifi Village είναι μια αριστοκρατική γειτονιά και βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιφέρεια της πόλης Centre Ville. Καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του πολέμου και η θέση της ήταν στην αρχή της πρώην Πράσινης Γραμμής, το κύριο μέτωπο στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στο Λίβανο.
Ωστόσο, η ιδιωτική εταιρεία Solidere ανέλαβε να ανακατασκευάσει από τα θεμέλια όλη την περιοχή, επιδιώκοντας να θυμίζει Γαλλικό αποικιοκρατικό στυλ, με πλακόστρωτα δρομάκια, πολυκατοικίες, σπίτια της πόλης, αλλά και καταστήματα.
Σήμερα αποτελεί πόλο έλξης τόσο για ντόπιους, όσο και για τουρίστες, αφού έχει επώνυμα καταστήματα για ψώνια, εστιατόρια και καφέ, πάρκα, όμορφες πλατείες και δρόμους, ιδιωτική ασφάλεια, δίνοντας μια άλλη νότα στην πόλη.
Η γειτονιά είναι επίσης γνωστή ως Le Quartier des Arts, λόγω των πολλών γκαλερί τέχνης, καταστήματα με αντίκες, ενώ κάθε Σάββατο οι αγρότες πωλούν φρέσκα βιολογικά φρούτα ή λαχανικά, αλλά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα. Αποτέλεσμα, όλο και περισσότεροι τουρίστες να πηγαίνουν εκεί για επίσκεψη.
Το Saifi Village θεωρείται ένα ορατό σημάδι της πολιτιστικής κληρονομιάς του Λιβάνου, συνδυάζοντας τη γοητεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με την σύγχρονη αστική ζωή.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments