Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε για τους γνωστούς λόγους, κάνουμε flashback σε παλιότερα ταξίδια μας, αναμένοντας τη μέρα που θα τα επαναλάβουμε και πάλι. Σήμερα ταξιδεύουμε στην Κολωνία, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της, την γέφυρα των ερωτευμένων Hohenzollernbrücke.

Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή γέφυρα της Κολωνίας και μια από τις πιο εντυπωσιακές της Γερμανίας. Πήρε το όνομα της από τον βασιλικό οίκο της Πρωσίας καθώς την εποχή που κατασκευάστηκε, η Κολωνία αποτέλεσε μέρος της επαρχίας του Ρήνου της Πρωσίας. Γι΄αυτό και μεγάλα αγάλματα έφιππων βασιλιάδων βρίσκονται στις τέσσερις γωνιές της.
Πρόκειται για μια μεταλλική σιδηροδρομική γέφυρα μήκους 410 μέτρων που ενώνει τις δυο πλευρές του ποταμού Ρήνου. Καθημερινά διέρχονται περίπου 1200 τρένα. Άλλωστε βρίσκεται σχεδόν δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας και πολύ κοντά στον εμβληματικό καθεδρικό ναό της πόλης, τον περιβόητο Ντομ.
Η ιστορία της γέφυρας που κατασκευάστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα είναι μεγάλη, το ίδιο και η σημασία της ανάλογα με την εποχή. Καταστράφηκε από βομβαρδισμούς το 1945 και ξαναφτιάχθηκε. Εκτός από τα τρένα πρόσβαση από το 1980 έχουν πεζοί και ποδήλατα όχι όμως αυτοκίνητα. Αυτό την έχει κάνει τουριστικό αξιοθέατο καθώς χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται καθημερινά για να θαυμάσουν την υπέροχη θέα προς την καινούργια και την παλιά πόλη της Κολωνίας, την Άλσταντ, και τα ποταμόπλοια που περνούν από κάτω.
Ανάμεσα σ΄αυτούς είναι και πολλοί ερωτευμένοι που όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, μόλις βρουν μια σιδεριά βάζουν ένα λουκέτο για να κλειδώσουν τον έρωτα τους. Μόνο που τα λουκέτα που κλειδώθηκαν στις δυο πλευρές της 410 μέτρων γέφυρας είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες. Τόσα πολλά που δεν θα δεις πουθενά αλλού. Πλανόδιοι πωλητές πωλούν λουκέτα έναντι τριών ευρώ ενώ το ίδιο κάνουν και τα καταστήματα στην παλιά πόλη έναντι 18 ευρώ. Το πρόβλημα ωστόσο είναι που θα βρεις χώρο να κλειδώσεις το λουκέτο σου καθώς έχει καλυφθεί και το τελευταίο διαθέσιμο χιλιοστό.
Αν βρεθείτε στην Κολωνία κάντε μια επίσκεψη στην γέφυρα καθώς η θέα που προφέρει είναι εκπληκτική. Αρκεί να μην κατεβάζει αγιάζι ο Ρήνος γιατί τότε το κρύο είναι ανυπόφορο…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments