Κείμενο – φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη

Η Λίμνη είναι μία γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη στην Εύβοια. Από τη στιγμή που θα την προσεγγίσεις καταλαβαίνεις αμέσως γιατί ονομάστηκε έτσι δεδομένου ότι είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στις όχθες του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου με πανέμορφη θέα στη θάλασσα και στις Ανατολικές ακτές της Στερεάς Ελλάδας.
Η Λίμνη αποτελεί για την οικογένειά μας προορισμό τα τελευταία 18 χρόνια. Αγαπημένο σημείο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, η οδός Ποσειδώνος, από όπου έχει κανείς την ευκαιρία να θαυμάσει τα υπέροχα νεοκλασικά κτήρια, και τον παραδοσιακό οικισμό που θυμίζει νησί.
Την τελευταία φορά που την επισκεφτήκαμε ο ξενώνας που επιλέξαμε για τη διαμονή μας, διέθετε δωρεάν ποδήλατα για τους ενοίκους.
Κάναμε λοιπόν ποδηλατάδα κατά τη διάρκεια της δύσης, στην εξαιρετική παραλιακή διαδρομή, την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα, από τη Λίμνη μέχρι τα Κατούνια.
Ίσως και την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε την Λίμνη να επιλέξουμε ξανά τους ίδιους οικοδεσπότες, μόνο και μόνο για την μοναδική εμπειρία που μας προσέφεραν. Θέλω να ξαναζήσω την αίσθηση του να σε φυσάει ο ζεστός θαλασσινός αέρας, με συνοδεία τον ήχο των μικρών ανεπαίσθητων κυμάτων που χαϊδεύουν την πετρώδη ακτή κοιτώντας τον πορτοκαλή ήλιο κατά πρόσωπο.
Και όλα αυτά, με ένα ποδήλατο!

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments