Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης

Αν ψάχνετε έναν καινούργιο Ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό προορισμό, τότε σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα την πανέμορφη και άριστα διατηρημένη πόλη της Κρακοβίας στην Πολωνία. Από το 1978 είναι ενταγμένη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αλλά παράλληλα έχει άριστες και σύγχρονες υποδομές, σε συνδυασμό με την ανεπτυγμένη τουριστική συνείδηση, καλύπτοντας κάθε ταξιδιωτική ανάγκη. Επιπλέον είναι σχετικά φτηνή για το Ελληνικά πορτοφόλια, υπάρχουν αεροπορικές συνδέσεις, ενώ κάποια Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία πραγματοποιούν και οδικές εκδρομές προς Κρακοβία και Πολωνία κατ επέκταση.
Δημοφιλέστερο σημείο για τους χιλιάδες επισκέπτες είναι η Παλιά Πόλη της Κρακοβίας με την πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, αλλά και τα μπαρόκ ή γοτθικά δείγματα.
Κάτι όμως που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε όταν έρθετε εδώ, είναι η εμπειρία μιας μίνι κρουαζιέρας στον ποταμό Βιστούλα ή Wisla όπως τον λένε οι Πολωνοί. Μπορείτε να επιλέξετε από τις μικρές βάρκες μέχρι μεγαλύτερα πλοία, στα οποία αν θέλετε θα γευματίσετε ή ακόμη και να οργνώσετε μια ιδιωτική εκδήλωση, πάρτι κτλ
Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου μία ώρα και το κόστος ανάλογα την εταιρεία κυμαίνεται γύρω στα 6 ευρώ το άτομο. Η εκκίνηση και επιστροφή γίνεται κάτω από το περίφημο και επιβλητικό κάστρο Wawel.
Την ημέρα που απολαμβάναμε την μίνι κρουαζιέρα ο καιρός ήταν θαυμάσιος, με αποτέλεσμα να βλέπουμε εκατοντάδες ανθρώπων να έχουν ξεχυθεί στις άκρες του ποταμού και να κάνουν περιπάτους, ποδηλασία, τρέξιμο κ.α, ή να κάθονται σε ειδικά αγκυροβολημένα πλοία τα οποία λειτουργούσαν σαν καφέ-εστιατόρια κτλ.

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments