Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου και είναι το πιο παλιό εν λειτουργία ξενοδοχείο της Ρουμανικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για το Manuc’s Inn ή Hanul lui Manuc που ιδρύθηκε ως χάνι το 1808 από τον πλούσιο Αρμένιο επιχειρηματία, Emanuel Marzaian , πιο γνωστό με το τουρκικό του όνομα Manuc Bei .
Στους δυο αιώνες της λειτουργίας του γνώρισε στιγμές ακμής και παρακμής ενώ ιστορικά γεγονότα εξελίχθηκαν στους χώρους του, όπως οι προκαταρκτικές συνομιλίες για τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου , που έβαλε τέλος στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1806-1812.
Σήμερα στεγάζει ξενοδοχείο, χώρους πολιτισμού, καφέ μπαρ και ένα μεγάλο ατμοσφαιρικό εστιατόριο στο εσωτερικό του αίθριο, το Hanul Hanuc. Αν και το φαγητό που σερβίρει δεν είναι κάτι ιδιαίτερο πάντα θα βρείτε χώρο να καθίσετε καθώς είναι τεράστιο ενώ έχει γρήγορο σέρβις.
Βρίσκεται στα όρια της συνοικίας Lipscani που είναι η πιο τουριστική του Βουκουρεστίου, απέναντι από την κεντρική πλατεία Piața Unirii.
Αν το επισκεφτείτε θα δείτε πως ήταν τα χάνια που για αιώνες αποτελούσαν τους μοναδικούς χώρους φιλοξενίας, τα ξενοδοχεία της εποχής. Σε κάθε ταξιδιώτη εξασφάλιζαν, φαγητό, ένα κρεββάτι ή απλά ένα χώρο για να στρώσει να κοιμηθεί και χώρο για τα ζώα, καθώς τότε με αυτά ταξίδευε ο κόσμος.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments