Η πανδημία και η κατάρρευση της αεροπορικής κίνησης, έφερε τα πάνω κάτω όσον αφορά στην κατάταξη των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων της Ευρώπης. Αεροδρόμια με υψηλή κίνηση μέχρι το 2019, υποχώρησαν δραματικά τα δυο τελευταία χρόνια και άλλα ανέβηκαν καθώς ευνοήθηκαν από την κατάσταση, από τα χαλαρά περιοριστικά μέτρα, αλλά και από τις δραστήριες αεροπορικές εταιρείες που τα χρησιμοποιούν ως κόμβους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI), ένας φορέας που εκπροσωπεί αεροδρόμια σε πάνω από 180 χώρες του πλανήτη, στην πρώτη θέση των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων της Ευρώπης το 2021, βρίσκεται το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με περίπου 37 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Ακολουθεί στη 2η θέση το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα με 31 εκατ. ταξιδιώτες και στην τρίτη θέση το Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού με 26 εκατ. ταξιδιώτες.
Εντύπωση προκαλεί το Χήθροου του Λονδίνου που κάποτε ήταν το πιο πολυσύχναστο της Ευρώπης, αλλά με τις ΗΠΑ να ανοίγουν τα σύνορα τους στην Ευρώπη μόλις τον Νοέμβριο, περιορίστηκε στην 10η θέση.
Επίσης προκαλεί εντύπωση πως ένα ακόμη αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης, το Σαμπιχά Γκιοκτσέν, βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με 25 εκατομμύριά επιβάτες, ενώ ένα ακόμη της Τουρκίας, αυτό τη Αττάλειας, είναι στην 9η θέση με 21 εκατ. επιβάτες, κυρίως λόγω του τουρισμού στη γειτονική χώρα.
Δείτε στη φωτογραφία τα 10 πρώτα σε κίνηση αεροδρόμια για το 2021.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments