Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς ο ήλιος πέφτει, η Μύκονος ετοιμάζεται να ζήσει τις ωραιότερες στιγμές της ημέρας. Είναι τότε που ο ήλιος ετοιμάζεται να δύσει και λούζει τη Χώρα με ένα εξαίσιο φως που χρωματίζει κάθε επιφάνεια με χρυσαφένιες αποχρώσεις. Στη μικρή Βενετία, το καλύτερο σημείο της Μυκόνου για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, τα μπαρ έχουν προσαρμόσει το προϊόν τους πάνω σ΄αυτό. Τραπεζάκια και καρέκλες προσανατολίζονται προς τα εκεί που θα δύσει ο ήλιος ενώ ανάλογη μουσική πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα και ενισχύει την εικόνα. Μοναδική παραφωνία κάποιοι τουρίστες που δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται. Δυστυχώς αυτά έχει ο μαζικός τουρισμός.
Όταν ο ήλιος δύσει και το σκοτάδι σιγά σιγά απλώνεται στο Αιγαίο, τα στενά της Μυκόνου γεμίζουν από κόσμο που αναζητά τις πρώτες στιγμές ψυχαγωγίας. Έχει μια μαγεία αυτό το νησί ακόμη και τώρα που οι φυλές των τουριστών έχουν αλλάξει άρδην. Οι πάντα κεφάτοι Ιταλοί, οι εντυπωσιακοί Σκανδιναβοί και οι σικάτοι δυτικοί έχουν δώσει τη θέση τους σε τουρίστες από τη Μέση και Άπω Ανατολή, αλλά και πάμπλουτους Ρώσους βαλκάνιους, Τούρκους κλπ.
Στο μεταξύ η ακρίβεια φλερτάρει με την αισχροκέρδεια και η επίδειξη πλούτου είναι παντού. Όσοι δεν έχουν τα ανάλογα χρήματα αισθάνονται μάλλον άβολα στη Μύκονο. Δεν ήταν πάντα έτσι η Μύκονος άλλα οι εποχές αλλάζουν χωρίς να μας ρωτάνε…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments