Αύριο Δευτέρα ανοίγουν (όσα μπορέσουν) τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Ωστόσο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο όλα είναι στον αέρα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων από την Δευτέρα ο κ. Τάσιος, προφανώς εκνευρισμένος, δήλωσε τα εξής:

«Αναμένοντας τα πρωτόκολλα… Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα Μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι Τράπεζες. Όπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, για αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…»

Το τελευταίο περί μπουφέ προφανώς αναφέρεται σε ατυχή δήλωση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Κώστα Λούλη, που είπε σε τηλεοπτική  εκπομπή πως δεν θα ήθελε να κάνει διακοπές σε  ένα ξενοδοχείο «να περιμένουμε ουρά στον μπουφέ και να κινδυνεύουμε…»

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments