Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η Λάρισα αλλάζει. Για την ακρίβεια αλλάζει το κέντρο της που προσπαθεί να γίνει πιο ανθρώπινο πιο βιώσιμο. Μαζί του αλλάζει και τρόπος ζωής των Λαρισαίων καθώς πλέον περπατούν και ποδηλατούν περισσότερο. Αποκτούν ποδηλατική κουλτούρα.
Σαράντα χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων προστίθενται σταδιακά στο ήδη υπάρχων δίκτυο, που κάνουν πάρα πολλούς Λαρισαίους να αφήνουν το αυτοκίνητο τους στο σπίτι και να κατεβαίνουν στο κέντρο με το ποδήλατο τους ή με τα πόδια. Πλέον βλέπεις παντού ποδήλατα και ποδηλάτες να ποδηλατούν σε ασφαλείς και σύγχρονους ποδηλατοδρόμους.
Μάλιστα τις προσεχείς μέρες θα προστεθούν και ποδήλατα δημόσιας χρήσης, διαθέσιμα σ΄αυτούς που δεν έχουν το δικό τους αλλά και σε επισκέπτες στην πόλη που γίνονται όλο και περισσότεροι. Ανάμεσα σ΄αυτά κάποια θα είναι ηλεκτρικά υποβοηθούμενα για πιο εύκολη ποδηλατική μετακίνηση.
Μιλώντας χθες βράδυ στην έναρξη του ποδηλατικού συνεδρίου 1st Larissa Cycling Forum “Ποδηλατώντας στο μέλλον” ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης (φώτο), δήλωσε αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για την βιώσιμη κινητικότητα στη Λάρισα, για το τέλος της κυριαρχίας του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης, και εν τέλει για μια πιο ανθρώπινη Λάρισα.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments