Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Το Βερολίνο είναι μια πόλη που κινείται ανάλογα με την διάθεση του… καιρού. Όταν ο καιρός είναι καλός η πόλη πλημμυρίζει από ζωντάνια. Τον χειμώνα αυτό κάπως περιορίζεται. Ωστόσο η γερμανική πρωτεύουσα έχει ενδιαφέρον χειμώνα καλοκαίρι γι’ αυτό και είναι μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ευρώπης.
Για την ακρίβεια είναι τρίτη σε τουρίστες πίσω από το Λονδίνο και το Παρίσι και υποδέχεται πάνω από 14 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Η διαφορά του με τις άλλες δυο πόλεις, το Παρίσι και το Λονδίνο, είναι το κόστος της καθημερινής ζωής που είναι πολύ πιο φθηνό, σε αντίθεση με το Παρίσι και τα Λονδίνο που έχει ξεφύγει υπερβολικά.
Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Βερολίνου είναι η ίδια η πόλη που είναι η πιο ανοιχτή στην Ευρώπη. Ανοιχτή στον κόσμο, στις νέες ιδέες, στις τέχνες και κυρίως στους νέους ανθρώπους. Γι΄ αυτό άλλωστε στην πόλη ζουν άνθρωποι από 180 εθνικότητες που όλοι μαζί διαμορφώνουν το σύγχρονο πρόσωπο του Βερολίνου.
Οι επισκέπτες των λίγων ημερών, κινούνται κυρίως στο κέντρο της πόλης, στην λεωφόρο Unter den Linden, που ενώνει την περιβόητη Αλεξάντερ Πλατζ με τον Πύργο τη τηλεόρασης και την Πύλη του Βρανδεμβούργο, το πιο αναγνωρίσιμο ιστορικό αξιοθέατο της Γερμανίας.
Στο ενδιάμεσο θα βρείτε το περιβόητο Νησί των Μουσείων με πολλά μουσείο και χώρους τέχνης. Ανάμεσα τους το εντυπωσιακό μουσείο της Περγάμου (από εκεί ξεκινάμε τις επισκέψεις) αλλά και το Humboldt Forum, ένα τεράστιο μουσειακό συγκρότημα που ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του στη διάρκεια της πανδημίας και ήδη χαρακτηρίζεται ως το Λούβρο του Βερολίνου.
Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε είναι το Ράιχσταγκ, το εντυπωσιακό κτίριο που στεγάζει το γερμανικό κοινοβούλιο και έχει πολυτάραχη ιστορία. Βρίσκεται πίσω από την πύλη του Βρανδεμβούργου, είναι επισκέψιμο και μπορείτε να ανεβείτε στον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο του που προσφέρει εκπληκτική θέα στον ποταμό Spree, την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τους κήπους του Tiergarten Park.
Εκεί κοντά βρίσκεται και το μνημείο του ολοκαυτώματος με τους 2711 τσιμεντένιους κύβους διαφόρων μεγεθών.
Από το τείχος του Βερολίνου που στοιχειώνει την πόλη για πολλές δεκαετίες έχει απομείνει στη θέση του ένα μικρό κομμάτι, το East Side Gallery, μήκους 1,3 χιλιομέτρων το οποίο έχει ζωγραφιστεί με graffiti και αποτελεί ένα ανοιχτό street art μουσείο.

Info…

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε την Berlin Welcome card. Το κόστος της εξαρτάτε από την διάρκεια της. Έχετε δωρεάν μετακίνηση στα ακριβά δημόσια μέσα συγκοινωνίας και εκπτώσεις σε μουσεία και άλλες τουριστικές ατραξιόν. Εναλλακτικά αγοράστε ημερήσιο εισιτήριο για τις μετακινήσεις σας με κόστος περίπου 10 ευρώ.
Στο Βερολίνο ταξιδέψαμε με το τουριστικό γραφείο Athos Travel Center, που η γερμανική πρωτεύουσα αποτελεί σταθερό προορισμό στο πλούσιο εκδρομικό του πρόγραμμα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments