Η Odda είναι μια όμορφη γραφική κωμόπολη επτά χιλιάδων περίπου κατοίκων, η οποία βρίσκεται στη κομητεία Hordaland και την περιοχή Hardanger στη νότια-κεντρική Νορβηγία ανάμεσα στο Όσλο και το Μπέργκεν. Πιο συγκεκριμένα είναι χτισμένη διάσπαρτη, τόσο στις όχθες όσο και στις πλαγιές των λόφων αμφιθεατρικά, στο νότιο άκρο του Sørfjorden. Αν και μικρή, αυτή η “χρωματιστή” κωμόπολη είναι όμορφη και ιδιαίτερα γραφική. Η ονομασία Odda είναι ταυτόσημη με τη λέξη Oddi που σημαίνει στα Νορβηγικά “ακρωτήρι”.
Η “τουριστική ιστορία” της πόλης ξεκινά από το 19ο αιώνα, όπου η Odda αποτελούσε σημαντικό τουριστικό προορισμό για την εποχή. Οι επισκέπτες ήταν κυρίως Άγγλοι γύρω στο 1830, ενώ από εκεί πέρασε και ο Γερμανός αυτοκράτορας Κάιζερ Γουλιέλμος Β΄, ο οποίος επισκεπτόταν την Odda κάθε χρόνο από το 1891 ως το 1914. Αποτέλεσμα να γίνει δημοφιλές μέρος, αλλά και να χτιστούν πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή. Παράλληλα η πόλη είχε και πλούσια μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά και πολλούς εσωτερικούς μετανάστες.
Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων περίπου βρίσκονται και οι περίφημοι καταρράκτες Latefossen ύψους 165 μέτρων (φώτ0), όπου στην ουσία είναι δύο καταρράκτες, οι οποίοι ενώνονται και περνούν κάτω από μια παλιά τοξοτή πέτρινη γέφυρα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments